Пам'ять захисників вшановують в Україні

10:41, 29.08.2020
Пам'ять захисників вшановують в Україні

В Україні вшановують День пам"яті захисників України

Сьогодні в Украні вшановують тих, хто загинув у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.
 
 
Про це інформує "УМ". 
 
 
Сьогоднішню дату на державному рівні обрали не випадково. Саме цього дня 2014-го року в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. Українські військові потрапили в оточення під Іловайськом - бойовики обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити наші бійці.
 
За офіційними даними, в боях під Іловайськом загинули 366 українських військових і правоохоронців. У День захисників по всій Україні заплановані національно-патріотичні заходи та покладання квітів до пам'ятників. Державний Прапор на всіх будівлях має бути приспущений. 
 
 
О 10-ій годині країна вшанувала загиблих  загальнонаціональною хвилиною мовчання. Офіційним символом Дня пам'яті загиблих захисників є жовтогарячий соняшник. Він уособлює скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами. 
 
 
Як повідомляла "УМ", слідчі Офісу генпрокурора встановили, що єдиною причиною трагедії в Іловайську стала російська агресія. 
 
Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої липня: пам’ятаймо про їхній подвиг.