Навальний нетранспортабельний: в організмі виявлено отруту

10:18, 21.08.2020
Навальний нетранспортабельний: в організмі виявлено отруту

Поліція знайшла речовину, якою отруїли політика.

В організмі відомого російського опозиціонера Олексія Навального виявлено отруту, смертельно небезпечну не тільки для нього, але і для оточуючих. Дружина Навального повідомляє, що транспортна поліція знайшла речовину, якою отруїли політика.

 

Як інформує УМ, про це повідомив директор заснованого Навальним Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Іван Жданов з посиланням на співробітника поліції, передає DW.

 

Прес-секретар Навального Кіра Ярмиш повідомила у своєму мікроблозі Twitter, що назву отруйної речовини не розкривають: поліція посилається на таємницю слідства.

 

"Вона (речовина) небезпечна для життя оточуючих. Усім, хто знаходиться поруч з ним потрібні спеціальні костюми. Тому їй (Юлії) відмовляють віддавати Олексія", - розповіли в штабі.

 

До слова, лікарі Омська та московські спеціалісти вранці 21 серпня провели консиліум щодо стану здоров’я російського опозиціонера Олексія Навального. Після огляду вони дійшли до висновку, що він – нетранспортабельний. Про те, що лікарі зібралися на консиліум та оцінюють стан Навального повідомляв російський Интерфакс з посиланням на МОЗ Омської області.

 

"З московськими фахівцями йде консиліум, вони тут. У рамках розширеного консиліуму оглядають пацієнта. Після огляду вони приймуть рішення: транспортабельний він чи ні",-– розповіли там.

 

За якийсь час прессекретарка Олексія Навального Кіра Ярмиш повідомила у своєму твіттері, що нарада лікарів завершилася. Медики заявили, що опозиціонер нетранспортабельний.

 

"Головний лікар заявив, що Навальний нетранспортабельний. Стан нестабільний. Рішення родичів для його перевезення недостатньо", - коротко зауважила вона.

 

Ярмиш також додала, що заборона на перевезення Навального означає пряму загрозу для його життя.


"Залишатися в омської лікарні без обладнання, з так і не поставленим діагнозом в нинішній ситуації – смертельно небезпечно", – підсумувала вона.

 

Головний лікар лікарні швидкої допомоги № 1 Омська Олександр Мураховський повідомив, що медики відпрацьовують 5 робочих діагнозів стану Олексія Навального.

 

Їх відпрацьовують реаніматологи, неврологи, нейрофізіологи та всі суміжні фахівці.

 

Головлікар також повідомив, що станом на ранок 21 серпня стан Олексія Навального покращився, але "чіткої стабільності" домогтися поки не вдалося.

 

Лікарі вважають, що говорити про перевезення Навального в іншу лікарню – передчасно, слід досягти повної стабілізації пацієнта.

 

Наразі Навальному продовжують робити аналізи, для встановлення точного діагнозу потрібні ще 2 доби.

 


Тим часом в Омську вже приземлився літак із Нюрнберга. Ним Навального планували доправити до Берліна для подальшого лікування.

 

Літак вилетів з Німеччини о 3:11 за місцевим часом. Його надала місцева неурядова організація "Кіно заради миру". Очікувалось, що Навального можуть доправити в Берлін до полудня.

 

ЗНімецьке інформаційне агентство ДПА повідомляє, що за Навальним відправили спеціальний літак для транспортування хворих у стані коми. Відправити його б мали у клініку "Шаріте". Там додають, що начебто російська сторона раніше надала всі необхідні для транспортування Навального дозволи.

 

Як повідомляла УМ, російському опозиціонеру Олексію Навальному в четвер вранці  стало погано під час перельоту з Томська до Москви, зараз він у реанімації. За словами його оточення, Навальний був отруєний чимось, підмішаним в чай. Бо нічого іншого зранку перед польотом не вживав.

 

За даними російських ЗМІ, лікарі поставили йому попередній діагноз – отруєння невстановленим психодиcлептиком. Водночас у лікарні не можуть підтвердити, що в нього отруєння.

 

Штаб Навального попросив Кремль посприяти його переміщенню за кордон на лікування. У ніч на 21 серпня в Омськ з Німеччини вилетів літак, щоб забрати політика.

 

Вранці 21 серпня прессекретарка Фонду боротьби з корупціє Кіра Ярмиш повідомила у Twitter, що головний лікар лікарні швидкої допомоги № 1 Омська, в якій знаходиться Навальний, відмовився видати дозвіл на перевезення політика в німецьку клініку. Головний лікар заявив, що Навальний нетранспортабельний, а його стан нестабільний. 

 

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон готові допомогти з лікуванням, ймовірно отруєного, російського опозиціонера Алексєя Навального.