У Полтаві чоловік викрав авто і погрожував підірвати гранату біля адмінсуду

11:33, 23.07.2020
У Полтаві чоловік викрав авто і погрожував підірвати гранату біля адмінсуду

В руках у підозрюваного граната РГД-5

У Полтаві чоловік під час затримання дістав гранату і погрожує підірвати її. Події розгортаються біля Полтавського адміністративного суду. Терорист взяв у заручники поліцейського та погрожує підірвати себе.

 

Правоохоронці прибули на місце події та намагалися затримати чоловіка,  повідомили на сайті Нацполіції.

 

"На вул. Остапа Вишні проводиться спецоперація із затримання підозрюваного у незаконному заволодінні транспортним засобом. Намагаючись уникнути відповідальності, чоловік чинить опір та погрожує працівникам поліції гранатою. З ним ведуть перемови", - повідомляє поліція.

 

За останньою інформацією полтавський терорист взяв у заручники поліцейського, крім того зловмиснику надали автомобіль.

 

"Пішли на поступки, дали цьому територисту автомобіль, зараз будуть випускати з території… У нього в заручниках поліцейський", - сказав свідок подій Анатолій у коментарі телеканалу "Центральний".

 

Після перемовин, зловмисник поміняв на утримуваного працівника карного розшуку начальника Нацполіції у Полтавській області Віталія Шияна. Після цього на вимогу терориста правоохоронці надали авто, на якому зловмисник поїхав у напрямку виїзду з міста.

 

Як розповів речник Головного управління Нацполіції Полтавщини Роман Грішин, чоловіка попередньо підозрюють у незаконних заволодіннях автомобілями. Під час затримання він чинив опір та почав погрожувати боєприпасом.

 

"Проводиться спецоперація із затримання підозрюваного у незаконному заволодінні транспортним засобом. Намагаючись уникнути відповідальності, чоловік чинить опір та погрожує працівникам поліції гранатою. З ним ведуть перемови", - мовиться у повідомленні.

 

Відомо, що в руках у підозрюваного граната РГД-5. Правоохоронці ввели в дію спецоперацію "Грім". На місце події прибула поліція, а також слідчо-оперативна група та вибухотехніки.

 

Також у ЗМІ з'явилася інформація про те, що підозрюваний взяв у заручники поліцейського. У поліції це не підтвердили.

Як повідомляла «УМ», у вівторок пізно ввечері терорист Максим Кривош погодився відпустити заручників, вийшов із автобуса, ліг на асфальт і здався. 

 

Криміналісти Нацполіції збирали речові докази на місці теракту в Луцьку всю ніч.

 

Підозрюваному загрожує довічне ув'язнення.