Луцькому терористу Кривошу загрожує довічне ув'язнення

11:38, 22.07.2020
Луцькому терористу Кривошу загрожує довічне ув'язнення

Терорист Максим Кривош після затримання "альфівцями". (Фото МВС)

Максим Кривош, який 21 липня захопив у Луцьку автобус з людьми, перебуває у СІЗО. Йому оголосять підозру у тероризмі, захопленні заручників та незаконному зберіганні зброї. Запобіжний захід Кривошу суд обиратиме 23 липня.


За фактом захоплення людей у Луцьку поліція та Служба безпеки України відкрили кримінальні провадження, повідомила пресслужба Нацполіції Волинської області у фейсбуці.

 

Максиму Кривошу оголосять підозру у: захопленні заручників; незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами; посяганні на життя працівника правоохоронного органу; терористичному акті. 


Заступник голови МВС Антон Геращенко переконаний, що суд обере Кривошу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, повідомив він в ефірі "Сніданку з 1+1".

 

"Далі його чекає суд. Він отримає тривалий термін ув'язнення. Під час нападу ніхто не загинув, тому, думаю, суд це врахує. Однак, максимальна санкція – це довічне ув'язнення", - сказав Геращенко.

 

На місці події після звільнення заручників працювали криміналісти. Правоохоронці зібрали усю зброю і направили її на експертизу. Фахівці взяли зразки ДНК та зняли відбитки пальців

 

"Перед нами стоїть завдання встановити коло спілкування цього чоловіка, чи немає у нього спільників, однодумців. Учора у Харкові був проведений невідкладний обшук у людини, яка контактувала з луцьким терористом, і у нього вдома знайшли цілий арсенал", - зазначив заступник міністра.

 

У Геращенка наразі немає інформації, чи планують виділити матеріальну допомогу заручникам у Луцьку. Заступник голови МВС зазначив, якщо таке рішення уряду буде, то його зразу оприлюднять.

 

Як повідомляла «УМ», у вівторок пізно ввечері терорист Максим Кривош погодився відпустити заручників, вийшов із автобуса, ліг на асфальт і здався.

 

Криміналісти Нацполіції збирали речові докази на місці теракту в Луцьку всю ніч.