СБУ затримала співробітника російської розвідки

19:25, 08.07.2020
СБУ затримала співробітника російської розвідки

СБУ затримала співробітника російської розвідки (Фото СБУ)

За інформацією спецслужби, затриманий як позаштатний представник спецслужб РФ брав активну участь у створенні так званого "Розвідувального управління ДНР" та інших підрозділів цієї терористичної організації.

 

Як повідомляє "УМ", упродовж останніх шести років він був куратором керівників самопроголошеної "Донецької народної республіки". Зокрема затриманий займався створенням Розвідувального управління так званої ДНР, яке вважають безпосередньо причетним до збиття пасажирського літака рейсу MH17.

 

СБУ володіє записами розмов затриманого ГРУшника із Сергієм Дубінським, екс-главою цієї військової розвідки та Леонідом Харченком, командувачем різних її підрозділів. І саме ці двоє - Дубінський та Харченко є обвинуваченими у справі збиття літака рейсу MH17 та оголошені в міжнародний розшук. На плівках - також є докази конкуренції між російськими ГРУ та ФСБ за вплив на бойвиків Донбасу. Зокрема під час розмови згадуються прізвища директора ФСБ, його заступників та колишнього куратора Кремля по Донбасу Владислава Суркова. 

 

Затриманому громадянину України інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України: створення терористичної групи чи терористичної організації). Найближчим часом йому буде вручено повідомлення про підозру, заявили у відомстві.