Повінь на Прикарпатті: Україна попросила допомоги у НАТО

18:33, 26.06.2020
Повінь на Прикарпатті: Україна попросила допомоги у НАТО

Євроатлантичний центр координації реагування на катастрофи отримав запит від України про надання допомоги у ліквідації наслідків руйнівної повені, що сталися на західних областях країни.

 

 

Як інформує "Україна молода", про це повідомляє пресслужба НАТО

 

"25 червня Євроатлантичний центр координації реагування на катастрофи отримав запит на міжнародну допомогу від України. Масштабна повінь у Західній Україні спричинила велику шкоду для критично важливої інфраструктури та несе загрозу життю людей. До цього часу в результаті повені було зруйновано 110 км дорожньої інфраструктури і 90 мостів".

 

Офіційної відповіді від міжнанародних партнерів не надходило.

 

Як повідомляла УМ, на Заході України кілька днів поспіль вирує жахлива негода, яка вже забрала життя 3 людей і завдала мільйонних збитків.

 

Станом на 26 червня залишаються підтопленими: 262 населених пункти, 7 731 будинок, 13 об'єктів соціальної та побутової сфери, 4 553 підвали та 12 411 присадибних ділянок.

 

Президент України Володимир Зеленський відвідав Івано-Франківщину, а саме селище Ланчин. І таким чином він порушив режим самоізоляції, не дочекавшись до його завершення один день.

 

Прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом екоциду і порушень природоохоронного законодавства після повені на Прикарпатті.