Державна фіскальна служба викликала Шарія на допит

13:33, 26.06.2020
Державна фіскальна служба викликала Шарія на допит

Шарій вже вісім років перебуває за кордоном та не повертається до України

Проросійського блогера Анатолія Шарія викликають на допит у Державну фіскальну службу. Він як свідок має у липні з'явитися у відділ управління розслідувань кримінальних проваджень відомства.

 

Анатолія Шарія просять з'явитися у ДФС в Києві як свідка в нещодавно відкритому кримінальному провадженні. Повістку для блогера опублікували на сайті Державної фіскальної служби.

 

У повістці йдеться, що справа відкрита за частиною 2 статті 209, а це – "відмивання доходів, одержаних незаконним шляхом". Інших подробиць справи і того, яким чином Шарій може бути свідком в такому провадженні, у відомстві не надали.

 

У своєму телеграм-каналі Анатолій Шарій написав, що дослівно "безпредельщик з Банкової пішов у рознос". Як обґрунтування виклику він назвав донесення в інтернеті.

 

Шарій вже вісім років перебуває за кордоном та не повертається до України. У 2012 році він втік з України через кримінальні справи. Перша стосується стрілянини в Макдональдсі – Шарій вистрелив з травмату в іншого відвідувача, а друга –  інсценування замаху на вбивство: Шарій сам обстріляв власне авто й заявив, що його хотіли вбити.

 

До 2020 року в Україні він перебував у розшуку. Однак, у квітні Нацполіція припинила його шукати за рішенням суду щодо справи про "самонапад".

 

Як повідомляла УМ, зранку 17 червня біля офісу президента Володимира Зеленського зібралися прихильники блогера Анатолія Шарія через свавілля правоохоронців і нападів на активістів та журналістів.

 

Водночас, на Майдані Незалежності також зібралися 2 сотні активістів: половина із них у формі муніципальної варти та "Правого сектору", щоб провести "моралізаторську бесіду" з прихильниками Шарія. 

 

Під час акції біля офісу президента Володимира Зеленського правоохоронці затримали 15 осіб, які кидали димові шашки і застосовували сльозогінний газ.