У Києві не планують відкривати дитячі оздоровчі табори попри їх готовність

13:59, 25.06.2020
У Києві не планують відкривати дитячі оздоровчі табори попри їх готовність

Для подальшого відкриття у столиці готові сім оздоровчих закладів.

Дитячі оздоровчі табори в Києві будуть зачинені до кінця липня в зв’язку з епідеміологічною ситуацією в столиці. 

 

Як інформує У, про це повідомили у Департаменті молоді та спорту Київміськдержадміністрації в коментарі "Радіо Свобода".

 

"Це означає, що на період дії карантину, до 31 липня 2020 року, забороняється діяльність цих закладів. Проте на відповідних територіях гарантуватимуть безпечні умови, а також дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів для подальшого відкриття", – розповіли у КМДА.

 

Загалом на території Києва налічується вісім дитячих таборів, що розташовані в позаміській зоні.

 

Зазначається, що для подальшого відкриття готові сім закладів: МДЦ "Артек", ДОЗ "Хвиля", ДОТ "Сокіл", ДОК "Антей", ОТ "Лідер", ДОТ "Лісовий", ДПЗОВ "Пуща-Водиця"".

 

ДЗСТ "Жовтень", який є підрозділом дочірнього підприємства "Клінічний санаторій "Жовтень" – цьогоріч функціонувати не буде.

 

Раніше, Володимир Зеленський наполягав на покращені роботи літніх таборів – проведенні ремонту і аудиту.

 

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, кожного року в літніх таборах відпочиває 1-1,2 млн дітей.

 

При цьому лише за минуле літо в дитячих таборах було зафіксовано понад 80 спалахів різних інфекцій. 

 

Також Степанов заявив, що показник активних хворих на коронавірус в Україні досяг 50 осіб на 100 тис. населення.

 

 "Коли ми визначалися з цим критерієм, ми вже знаходилися в умовах адаптивного карантину. Показник активних хворих в Україні тоді становив близько 37 на 100 тис. населення, на сьогоднішній день він складає біля 50. І це все сталося буквально за 10 днів. Ми пройшли цей шлях від 37 до 50... Європейські країни ще визначаються щодо в'їзду громадян третіх країн на територію ЄС. Починаючи з 15 червня прийнято рішення щодо скасування обмежень перетину кордону всередині ЄС, зараз вони визначаються, за якими критеріями вони далі будуть діяти", - сказав він.

 

Як інформувала УМ, Міністерство охорони здоров'я оновило протокол лікування COVID-19 та затвердило новий лікарський засіб, який можна використовувати при коронавірусній інфекції - дексаметазон