МОЗ вирішило лікувати коронавірус дексаметазоном

12:59, 25.06.2020
МОЗ вирішило лікувати коронавірус дексаметазоном

Дексаметазон використовується самсе при критичних станах.

Міністерство охорони здоров'я оновило протокол лікування COVID-19 та затвердило новий лікарський засіб, який можна використовувати при коронавірусній інфекції - дексаметазон


Як інформує УМ, про це під час брифінгу 25 червня заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

 

Так, вчора, 24 червня, на засідання робочої групи оновили стандарти надання медичної допомоги пацієнтам із коронавірусом.

 

"Було прийняте рішення щодо внесення препарату "Дексаметазон" до нашого клінічного протоколу - в який спосіб лікувати, як застосовувати", - заявив Степанов.

 

Дексаметазон - синтетичний препарат із групи глюкокортикоїдних гормонів. Препарат має протизапальну, протиалергічну та імуносупресивну дію.


Нагадаємо, нещодавно британські вчені виявили, що пацієнтів, підключених до апарату штучної вентиляції легень, смертність у групі, яка приймала дексаметазон, знизилася з 40% до 28%.

 

Проте покращень у пацієнтів, які не потребували кисню або механічної вентиляції легень при лікуванні дексаметазоном не було.

 

Це препарат, який використовується самсе при критичних станах.

 

Згодом, голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебрейесус назвав "науковим проривом" результати дослідження британських вчених з лікування COVID-19 кортикостероїдом дексаметазоном.