Справа Гандзюк: слідство відновлено через нові обставини

12:48, 12.06.2020
Справа Гандзюк: слідство відновлено через нові обставини

Виявлені факти засвідчили про "ризики", пов’язані з необхідністю зміни запобіжного заходу.

Досудове розслідування у справі вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк було продовжене до 29 липня через нові обставини.

 

Як інформує УМ, про це сказав прокурор у справі вбивства Катерини Гандзюк Андрій Сенюк у коментарі hromadske

 

"У зв’язку з новими обставинами, що виникли, прокурором прийнято рішення про продовження досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні. Воно було відновлене 11 червня", - сказав він.

 

 Крім цього, за словами прокурора, також одному з обвинувачених у справі — Володимиру Мангеру — було вручене клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою. Про задоволення цього клопотання прокурори проситимуть у суді.

 

Водночас рішення про поновлення досудового слідства стосується й іншого обвинуваченого — Олексія Левіна, але подальші інформацію щодо цього прокурор розкривати відмовився. Він лише зазначив, що виявлені факти засвідчили про "ризики", пов’язані з необхідністю зміни запобіжного заходу.

 

Андрій Сенюк, прокурор у справі вбивства Катерини Гандзюк, повідомив, що 11 червня відновили досудове розслідування щодо підозрюваних Владислава Мангера та Олексія Левіна. З'явилися нові обставини у справі

Вбудоване відео

 

Додамо, 11 червня Мангер у своєму відеозверненні у Facebook заявив, що у справі Гандзюк з’явилося двоє нових свідків і що на них нібито чинили тиск.

 

Як повідомляла УМ, колишній генеральний прокурор Руслан Рябошка вважає, що передчасна передача до суду справи вбивства активістки Катерини Гандзюк може бути "злиттям провадження". Відновити вдруге розслідування вже буде неможливо