Священика УПЦ МП оштрафували на 34 тисячі грн в Івано-Франківську

17:40, 27.05.2020
Священика УПЦ МП оштрафували на 34 тисячі грн в Івано-Франківську

Не всі священики стежили за дотриманням умов карантину в храмах.

В Івано-Франківську суд визнав винним священника УПЦ МП у недотриманні карантинних заходів і оштрафував на 34 тисячі гривень.

 

Як інформує УМ, це засвідчує відповідна постанова Івано-Франківського міського суду від 21 травня

 

У постанові зазначається, що 21 квітня священник УПЦ Московського патріархату всупереч постанові Кабміну "провів масові релігійні заходи без забезпечення учасників засобами індивідуального захисту та недотримання санітарних та протиепідемічних заходів".

 

Сам священник на засідання суду не прийшов, проте надіслав письмові пояснення. В них він зазначив, що в той день проводилась літургія, де зібралися парафіяни у кількості 20 осіб, з них близько 6-8 знаходились в храмі, а решта на території храму.

 

 

Про те, що прихожани мали себе захистити масками йому було відомо, однак під час хресної ходи близько половини прихожан були без масок. Також під час освячення люди були без масок, не дотримувались правил карантину.

 

Священник визнав свою провину в тому, що не забезпечив порядок дотримання антикарантинних заходів на території храму під час святкування пасхальних свят. 

 

Суд визнав його винним у адміністративному порушені і оштрафував на 34 тисячі гривень.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський переклав на уряд Шмигаля питання надання або розірвання оренди такого об'єкту державної власності, як Києво-Печерська лавра.  

 

Саме московське попівство тривалий час ігнорувало пандемію, аж доки на карантин не було закрито Києво-Печерську лавру, а також Іонінський і Голосіївський монастирі РПЦ у Києві.

 

Згодом на коронавірус захворів категоричний противник проголошення автокефалії Православної церкви України, митрополит Тернопільський і Кременецький РПЦ в Україні Сергій (в миру - Борис Генсіцький), якого нині лікують в Олександрівській лікарні у Києві.

 

Святогірська і Почаївська лаври нині також перебувають у користуванні українського підрозділу Російської православної церкви – УПЦ (МП). Ця релігійна організація стала єдиною в Україні, чільники якої закликали своїх вірян приходити на Великодні служби Божі, всупереч чинним обмеженням через поширення нового коронавірусу.