СБУ заборонила в’їзд до України лідеру КПРФ Зюганову й продюсеру Фадєєву

15:10, 22.05.2020
СБУ заборонила в’їзд до України лідеру КПРФ Зюганову й продюсеру Фадєєву

За останній місяць СБУ заборонила в’їзд до України 41 іноземцю.

Служба безпеки України заборонила в’їзд на територію держави росіянам Геннадію Зюганову та Максиму Фадєєву. Вони в списку кількох десятків іноземців, яким СБУ лише за останній місяць поставила табу на вїзд до України.

 

Як інформує УМ, про це Служби безпеки України у Telegram.

 

За останній місяць СБУ заборонила в’їзд до України 41 іноземцю.

 

Серед них: російські пропагандисти, члени терористичних організацій, сепаратисти та прибічники неонацизму.

 

Зокрема, лідеру КПРФ Геннадію Зюганову продовжено заборону, а продюсеру Максиму Фадєєву заборонено в’їзд до України строком на 3 роки.

 

СБУ нагадує, що приймає такі рішення щодо осіб, дії яких несуть загрозу національній безпеці та територіальній цілісності України.

 

Нагадаємо, Геннадій Зюганов і до початку відкритої агресії Росії проти України виступав за возз'єднання Росії, України і Білорусі. Згодом він підтримав анексію Криму. Виступав за "федералізацію України", визнання результатів "народних референдумів" на її території, надання державного статусу російській мові.

 

У липні 2014 року МВС України відкрило кримінальне провадження щодо Геннадія Зюганова, Володимира Жириновського і Сергія Миронова щодо можливого фінансування в особливо великому розмірі дій проти суверенітету України, зміни її державного ладу або кордонів (ч. 4 ст. 110-2 КК У).

 

Композитор і музичний продюсер Максим Фадєєв відвідував анексований Росією Крим. Зокрема, у червні 2017 року з’явися записаний на півострові кліп за участю Фадєєва та артистки Наргіз Закірової.