Гетманцев обслуговував друзяк Януковича, а мама веде бізнес у Криму – Bihus.info

12:28, 18.04.2023
Гетманцев обслуговував друзяк Януковича, а мама веде бізнес у Криму – Bihus.info

Депутат Данило Гетманцев виявився доволі "темним коником", який обіймає досить важливу посаду в стінах Верховної Ради. (Фото з відкритих джерел)

Досить прикрим виявиться для скандального «слуги« Данила Гетьманцева «свіже» журналістське розслідування. Зясувалося, що він працював на родинний бізнес-друга Януковича та ексчільника "Укравтодору" Володимира Демішкана. Крім того очільник парламентського податкового комітету ще й обслуговував бізнес, який не сплачував податки.

 

Як інформує УМ, про це у новому розслідуванні заявили журналісти проєкту Bihus.info.

 

"Це мистецтво общипувати гусака так, щоб він не кричав" – Гетманцев про оподаткування бізнесу        "Це мистецтво общипувати гусака так, щоб він не кричав" – Гетманцев про оподаткування бізнесу.

 

Як адвокат він заснував юридичну компанія "Юрімекс". Стверджують, що 2010-го Гетманцев представляв інтереси двох британських контор, які згодом Володимир Демішкан використав, як прокладки для переписування родинного бізнесу.

 

Одна із компаній ексчільника "Укравтодору" занижувала податки на прибуток. Пізніше фірма "Юрімекс" почала співпрацювати із "Укравтодором", який тоді очолював Володимир Демішкан.

 

Журналісти "Bihus.info" також виявили, що у матері нинішнього чільника податкового комітету – Олени Гетманцевої – була компанія в Криму.

 

2016-го в російському реєстрі з'явився відповідник цієї фірми зі схожою до української назвою, яка сплачує податки у московію. Натомість Гетьманцев наголосив, що ця компанія не надає своїх послуг у Криму.

 

Нагадаємо, що раніше Данило Гетманцев "влаштував істерику" та виступив проти виділення додаткових коштів для українських військових.

 

Як повідомляла УМ, «Під дахом» «слуги»: Гетманцева звинувачують у махінаціях на десятки мільярдів і зв’язках із рф.