У Лаврі та Іонінському монастирі ще четверо із COVID-19, в Гостомелі - захворів семінарист

13:03, 15.04.2020
У Лаврі та Іонінському монастирі ще четверо із COVID-19, в Гостомелі - захворів семінарист

Коронавірус виявлено у студента духовної семінарії із Києво-Печерської лаври.

Медики продовжують фіксувати нові випадки захворювання на коронавірус в храмах і монастирях РПЦ в Україні: так, з 61-го випадка, зареєстрованих за минулу добу в столиці, 1 виявлено у Києво-Печерській Лаврі та три – в Іонінському монастирі.

 

Вчора у лаврі провели посилену дезінфекцію всіх будівель та приміщень духовної академії та семінарії, встановили там медичні пости, вифмірюють температуру та рівень оксигнації монахам з ознаками хвороби та тим, хто лікується на самоізоляції.

 

"З випадків, зареєстрованих за минулу добу, ще один – у Києво-Печерській лаврі та три – в Іонінському монастирі", - сказав на брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

 

"Вчора госпіталізували з лаври одну монахиню та двох учнів семінарії, здійснили забір на ПЛР-тестування у 20 осіб з семінарії. Сьогодні медики продовжують брати зразки на лабораторні дослідження", - додав мер столиці.

 

Водночас коронавірус виявлено у студента духовної семінарії із Києво-Печерської лаври.

 

"Станом на 15 квітня, маємо оновлені дані щодо підозр і захворювання на COVID-19 у Приірпінні. Підтверджених випадків – 16. Ірпінь – 8, Коцюбинське – 4, Ворзель – 2, Гостомель – 2. До статистики регіону додався випадок у Гостомелі – зараз там у родичів тимчасово перебуває хворий на коронавірус студент духовної семінарії із Печерської лаври", - написав у Facebook  перший заступник міського голови Ірпеня Олександр Маркушин.

 

Зазначається, що хлопець не проживав та не зареєстрований у селищі, однак зараз перебуває під наглядом місцевих лікарів.

 

"На сьогодні на лабораторному дослідженні перебуває 46 зразків пацієнтів, у 107 випадках – COVID-19 не підтверджено. Загалом опрацьовано 169 підозр", - резюмував Маркушин.

 

 

Як повідомляла «УМ», що на території Києво-Печерської лаври зафіксували майже сто випадків захворювання на коронавірусну хворобу, двоє людей померли. 

 

Першим помер у Києво-Печерській Лаврі 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович). 


Раніше архієреї РПЦ в Україні (в тому числі і митрополит Павло) за прикладом свого керівництва з Московського патріархату, усіляко ігнорували загрозу коронавірусу, закликали паству причащатися і заперечували саму можливість закрити храми на карантин.