Насельник Лаври Нектарій помер від коронавірусу

18:58, 12.04.2020
Насельник Лаври Нектарій помер від коронавірусу

Архімандрит Нектарій боровся з недугою два тижні, був підключений до апарату ШВЛ. (Фото з сайту Києво-Печерської лаври)

Братія Києво-Печерської Лаври понесла першу втрату під час пандемії коронавірусу:  помер насельник монастиря, архімандрит Нектарій.

 

З неофіційних джерел відомо, що раніше у ченця нібито було виявлено саме захворювання на коронавірус.

 

Як інформує «Україна молода», у самій Києво-Печерській Лаври хоча й повідомляють про упокій архімандрита, але не уточнюють причини смерті лаврського старця.

 

«З глибоким сумом повідомляємо, що сьогодні, 12 квітня, на 74-му році життя після тривалої хвороби відійшов до Господа насельник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович)», - повідомили у монастирі.

 

У свою чергу, видання «Українська правда» стверджує, посилаючись на свої джерела, що архімандрит Нектарій був підключений до апарату штучної вентиляції легень, мав проблеми з легенями близько двох тижнів, однак обидва тести на COVID-19 нібито  були негативними.

 

Тоді як видання Zahid.netоднозначно стверджує, посилаючись на власні джерела, що насельник Нектарій таки помер від коронавірусу.

 

З інших джерел відомо, що настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло госпіталізований до Олександрівської лікарні. Однак чи виявлено в нього коронавірус, не повідомляється.

 

Як повідомляла «УМ», 4 квітня Києво-Печерська Лавра повідомила, що її братія провела тестування на наявність коронавірусу. Зокрема, дослідження пройшов митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло.

 

Крім того, Лавра закрилася на карантин і проводить богослужіння у закритому режимі. Згодом мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у Києво-Печерській Лаврі зафіксовано 26 випадків коронавірусу лише за одну добу.