Максим Степанов нарахував 334 хворих на коронавірус медика

09:00, 11.04.2020
Максим Степанов нарахував 334 хворих на коронавірус медика

Максим Степанов каже, що в усьому світі прослідковується масове зараження медиків коронавірусом.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов змушений констатувати, що медичні працівники продовжують заражатися коронавірусом в Україні.

 

Що й казати, за даними МОЗ, наразі інфіковано 334 медичних працівника.

 

Про це Максим Степанов повідомив у коментарі «Подробицям тижня», передає «Україна молода».

 

За його словами, наразі в Україні виявлено 2203 хворих на коронавірусну інфекцію. Тобто кожен сьомий з них є медичним працівником.

 

«Ми щодня займаємося тим, щоб максимально забезпечити їх (лікарів – ред.) засобами індивідуального захисту. Щодня прилітають літаки з десятками, сотнями тисяч як респіраторів, так і костюмами біозахисту, окулярами. Все це одразу ж постачають в лікарні», - запевнив міністр.

 

Пан Степанов наголосив, що в усьому світі прослідковується масове зараження медиків коронавірусом. Тільки в Італії захворіли близько 9 тисяч лікарів та медсестер – це 12% від загального числа заражених.

 

Зауважимо, що 10 квітня на Закарпатті від коронавірусу помер лікар. Того ж дня у Хмельницькій області від коронавірусу померла працівниця місцевої лікарні.

 

Як повідомляла «УМ», медики перебувають на передовій боротьби з COVID-19 і переживають надмірний стрес, тривожність, депресивні та інші негативні емоційні стани.