Хворий на коронавірус Шахов закидає оточенню Зеленського брехню

10:54, 19.03.2020
Хворий на коронавірус Шахов закидає оточенню Зеленського брехню

Нардеп Сергій Шахов перебуває вдома у самоізоляції. (Фото з ФБ-сторінки Сергія Шахова)

Хворий на COVID-19 депутат Верховної Ради від групи «Довіра» Сергій Шахов заявив, що члени команди президента України Володимира Зеленського дезінформують главу держави про ситуацію з карткою депутата.

 

Про це пан Шахов написав у соцмережах.

 

«Повідомляю Вам, що 17 березня я не був присутнім та зареєстрованим на позачерговому засіданні Верховної Ради через погане самопочуття, яке згодом виявилося симптомами коронавірусу. Ні я, ні, тим паче, мої колеги замість мене не голосували. Аби перевірити цю інформацію, достатньо уважно подивитися сайт ВР», – звернувся Шахов до глави держави.

 

І додав: «Дуже шкода, що Ваша команда досі не розібралася і дезінформує Вас у таких елементарних питаннях».

 

У якості доказу депутат виклав скрін-шот з сайту Ради, на якому видно, що 17 березня він у парламенті не був зареєстрований.

 

 

Згодом пресслужба апарату парламенту підтвердила, що Сергій Шахов не був присутній на позачерговому засіданні Верховної Ради 17 березня та не голосував.

 

«У відповідь на запити засобів масової інформації щодо участі народного депутата Сергія Шахова у пленарних засіданнях повідомляємо, що зазначений політик, як раніше було повідомлено, на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій 16 березня 2020 року був відсутній. Також зазначаємо, що Сергій Шахов не був присутній на позачерговому засіданні Верховної Ради України 17 березня 2020 року та не голосував», – йдеться у повідомленні.

 

Напередодні президент України звинуватив Шахова та його колег у порушенні норм голосування у Верховній Раді під час свого звернення до українців.

 

«Окрім цього, не можу не сказати стосовно народного депутата України Шахова... Вчора в системі «Рада» була зареєстрована його персональна картка для голосувань. Його колеги «кнопкодавили». На жаль», – сказав Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», 18 березня лікарі підтвердили наявність у Сергія Шахова  захворювання COVID-19.

 

Того ж дня на сайті Верховної Ради оприлюднили «повідомлення щодо народного депутата Сергія Шахова», у якому повідомляється наступне: «У відповідь на запити засобів масової інформації інформуємо, що народний депутат України Сергій Шахов на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій 16 березня та на позачерговому засіданні Верховної Ради України 17 березня 2020 року був відсутній. Інша інформація уточнюється».

 

Сам Шахов стверджував, що востаннє був у Верховній Раді 6 березня. Водночас громадський рух "ЧЕСНО" пише, що нардеп 12 березня відвідував засідання екологічного комітету.

 

Колега Шахова по комітету Олександр Маріковський повідомив, що парламентар повернувся з Європи 11 березня.