Депутат Сергій Шахов захворів на коронавірус

14:30, 18.03.2020
Депутат Сергій Шахов захворів на коронавірус

Рада продезінфікує місця, де був Сергій Шахов, і протестує тих, хто бачився з ним.

У народного депутата Верховної Ради, члена депутатської групи "Довіра" Сергія Шахова виявили коронавірус.

 

Він став першим обранцем, в якого офіційно підтверли випадок COVID-19. 

 

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ України у середу.

 

"Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що серед 14 офіційно зафіксованих випадків COVID-19 є народний депутат України", - зазначається у повідомленні.
 

Наразі з нардепом проводяться всі необхідні дослідження та епідеміологічне розслідування. Йому надається амбулаторне лікування в умовах самоізоляції.

 

Сам Шахов у відеозверненні 18 березня підтвердив, що отримав результати аналізів, які підтвердили у нього коронавірус. Нардеп розповів, що наразі почуває себе добре, а перші симптоми (підвищену температуру) відчув 3 дні тому. 

 

 "Сьогодні (18 березня - ред.) мені зателефонували з лабораторії і сказали, що підтверджується коронавірус. Зразу хочу всім зазначити, що це не так страшно, як малюють".

 

У МОЗ пишуть, що нардеп був відсутній на засіданні погоджувальної ради 16 березня та на позачерговому засіданні Верховної Ради 17 березня.

 

В коментарі УП Шахов повідомив, що востаннє був Верховній Раді 6 березня.

 

Водночас, громадський рух "ЧЕСНО" пише, що нардеп 12 березня відвідував засідання екологічного комітету. 

 

Колега Шахова по комітету Олександр Маріковський повідомив, що парламентар повернувся з Італії 11 березня. 

 

 

Верховна Рада й Міністерство охорони здоров’я вживають заходи для запобігання поширенню коронавірусу у парламенті після позитивного тесту на COVID-19 у народного депутата з групи "Довіра" Сергія Шахова.

 

 "Апарат Верховної Ради у координації з Міністерством охорони здоров’я України вживає усіх необхідних заходів, які передбачені протоколом. Співробітники Міністерства охорони здоров’я вже прибули до Верховної Ради України для проведення необхідних дій. Повідомляємо, що зараз встановлюються всі особи, які контактували з народним депутатом Сергієм Шаховим, для проведення необхідних тестів. Додатково будуть проведені санітарно-епідеміологічні заходи у тих комітетах, в роботі яких брав участь політик", - пише сайт парламенту.