На Харківщині обирають депутата до Ради на окрузі №179, фото

14:38, 15.03.2020
На Харківщині обирають депутата до Ради на окрузі №179, фото

Члени комісій використовують на власний розсуд маски і антисептики на окрузі №179. (Фото ГМ "Опора")

Низька явка фіксується спостерігачами на проміжних виборах народного депутата у 179 окрузі в Харківській області в неділю, 15 березня. Усі 189 дільничних виборчих комісій на окрузі (ОВК у місті Красноград) відкрилися вчасно о 8-й ранку.

 

Станом на 12:00 явка виборців в окрузі №179 на Харківщині склала 12,9%.

 

Про перебіг виборів повідомляють ГМ "Опора", рух "Чесно", відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату ЦВК.

 

"Протягом виборчого процесу спостерігачі ОПОРИ не зафіксували фактів підкупу виборців або інших грубих порушень виборчого законодавства", - зазначають спостерігачі.

 

До виборчого бюлетеня включено 37 кандидатів. З них 27 осіб є висуванцями політичних партій, ще 10 – самовисуванці.

 

За даними руху "Чесно", на дільницях у Харківській області виборців обмаль.

 

 

"Кілька дні тому у місті Красноград поширили інформацію про те, що тут зафіксовано перший випадок коронавірусу і поширювали відео з госпіталізації, але виявилося, що у людини був грип", - повідомляють активісти руху.

 

Наразі спостерігачі Опори фіксували дрібні порушення: випадки видачі бюлетенів одним членом комісії, спроби завчасно заповнити виборчу документацію, наявність агітаційних матеріалів у невідведених для агітації місцях в день голосування.

 

У ЦВК повідомляють, що комісія вжила низку заходів для запобігання поширенню коронавірусної інфекції під час виборів у 179-му окрузі. Зокрема, дільничні виборчі комісії мають не дозволяти значного скупчення людей, використовувати індивідуальні засоби захисту, провітрювати приміщення.

 

За повідомленням Центрвиборчкому, голосування триває у штатному режимі, з системним дотриманням протиепідемічних заходів.

 

 

"ДВК вживають комплекс рекомендованих заходів задля запобігання значному скупченню людей на виборчих дільницях. З цією метою, зокрема, на них створені своєрідні безпечні лінії черги з дистанцією 1 метр, проводяться періодична дезінфекція поверхонь столів, кулькових ручок для виборців та регулярне провітрювання приміщень. Члени комісій використовують індивідуальні засоби захисту, антисептики та за бажання здійснюють власну термометрію. Також на дільницях чергують медпрацівники", - повідомляють у Центрвиборчкомі.

 

 

Проміжні вибори в окрузі №179 було оголошено у зв’язку з призначенням обранця від цього округу Олексія Кучера на посаду голови Харківської ОДА.

 

Результати проміжних виборів мають бути встановлені не пізніш як на 15 день з дня голосування - до 30 березня 2020 року включно.