Словенія пропустила автобуси з українцями з Італії

09:52, 15.03.2020
Словенія пропустила автобуси з українцями з Італії

Українці з Італії застрягли на кордоні зі Словенією на дві доби.

Влада Словенії пропустила частину транспортних засобів, що були заблоковані на кордоні з Італією, де серед інших застрягли й українські перевізники.

 

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Facebook в ніч на неділю.

 

"Міністерство інфраструктури Республіки Словенія підтвердило, що перша група транспортних засобів перейшла італійсько-словенський кордон. Вантажівки та автобуси прямують в країну реєстрації транспортних засобів", - написав міністр.

 

На його думку, два дні спілкування з колегами зі Словенії та інших країн дали результат.

 

За словами Криклія, зараз формують колони по 15 авто та дозволяють транзитний проїзд.

 

"Триває робота над загальним рішенням для транзитного транспорту в Шенгенській зоні", - додав міністр інфраструктури.

 

Як повідомляла «УМ», вночі 13 березня прикордонники Словенії зупинили два автобуси з українцями, які прямували з Італії. Після перевірки документів та вимірювання температури українцям все ж сказали повертатися назад до Італії. Люди, однак, робити цього не захотіли.

 

Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, що громадян України, які застрягли на кордоні Італії та Словенії, повернуть на батьківщину спецрейсом цими вихідними. Кабінет міністрів прийняв рішення щодо евакуації громадян України з Італії через епідемію коронавірусу COVID-19.

 

Україна повністю обмежує пасажирське авіасполучення з 17 березня через спалах нового коронавірусу. Також Україна закриває кордон для іноземців на два тижні.

 

За останні дві доби в Італії кількість хворих на коронавірус збільшилась на 5198, померли 439 особи. Всього в Італії зафіксовано 17 660 випадків інфікування, померло 1266 осіб.

 

13 березня в італійській лікарні померла українка Раїса Малишева, у якої виявили коронавірус COVID-19.