Коронавірус виявлено у всіх країнах ЄС

09:11, 10.03.2020
Коронавірус виявлено у всіх країнах ЄС

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я станом на 8 березня, коронавірус COVID-2019 був зафіксований у 26 країнах Європейського Союзу, єдиною країною без інфікованих залишався Кіпр.

 

Однак, в  понеділок були виявлені два перші випадки захворювання коронавірусом COVID-19, повідомляє Cyprus News Agency з посиланням на міністра охорони здоров'я Константінос Іоанну.

 

Вірус виявили у двох кіпріотів – одному з них 25 років, а другому 64, останній є співробітником державної лікарні в Нікосії.

 

За словами міністра, 25-річний хлопець повернувся з Мілана 26 лютого і був оглянутий медсестрою в аеропорту. Потім він перебував у самоізоляції.

 

Як повідомляють ЗМІ, низка країн  в рамках боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19 вводить обмежувальні заходи.

 

Зокрема, 14-денну ізоляцію для всіх, хто приїжджає до країни з-за кордону, вводить Ізраїль, пише Reuters.Рішення набуває чинності негайно для ізраїльтян, які повертаються до країни. З четверга всі іноземці, які бажають в'їхати до Ізраїлю, повинні будуть довести, що у них є засоби для самостійного карантину.

 

Ізраїльські ЗМІ повідомили, що цей захід означатиме карантин для 300 тисяч громадян у країні з населенням близько 9 мільйонів людей. Міністерство охорони здоров'я заявило, що в Ізраїлі в даний час зареєстровано 42 підтверджених випадки коронавірусу.

 

Молдова з 10 березня заборонила в'їзд іноземців, які прилітають до Молдови літаком із країн, де зафіксовані випадки коронавірусу, повідомляє NewsMaker з посиланням на прем'єрміністра країни Йона Кіку.

 

"З завтрашнього дня ми теж маємо намір ввести обмежувальні заходи. У зонах ризику ми будемо пускати на борт лише громадян Молдови. Ми не можемо повністю заборонити польоти з цих країн. Якщо зробимо це, люди все одно будуть приїжджати на мікроавтобусах у ще гіршому стані", - сказав він.

 

А міністр спорту Франції Роксана Марасіняню оголосила, що всі матчі Ліги 1 - чемпіонату країни з футболу - до 15 квітня будуть проходити "за закритими дверима" або будуть доступні тільки на 1000 уболівальників, оскільки країна продовжує боротися зі спалахом COVID-1, пише Get French Football News.

 

"Необхідно враховувати, що на стадіоні може перебувати не більше 1000 осіб. Або клуби вирішать продати тільки до 1000 квитків, або вони вважатимуть за краще грати за зачиненими дверима або відкласти матч, якщо це буде можливо", - зазначила вона.

 

Тим часом чемпіонат Італії зупинений на місяць, пише Football Italia. Так, очільник уряду Італії Джузеппе Конте оголосив, що всі спортивні змагання, включаючи матчі серії А - вищого дивізіону італійської футбольної ліги, припинені на тлі кризи з коронавірусом.

 

Як повідомляла УМ, Польща ввела санконтроль на кордоні з Україною.

 

ВУкраїні наразі підтверджено один випадок зараження коронавірусом - у Чернівцях.

 

В Уряді України затвердили новий посилений план заходів щодо боротьби з поширенням коронавірусу.