В українця з коронавірусом немає вірусної пневмонії або інших ускладнень

12:42, 03.03.2020
В українця з коронавірусом немає вірусної пневмонії або інших ускладнень

Чоловік, стосовно якого зафіксовано перший випадок коронавірусу в Україні, прилетів з Італії. Нині його стан задовільний, ускладнень від вірусу немає.

 

Про це журналістам у кулуарах парламенту розповів голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

 

«В Україні зафіксовано один випадок коронавірусу. У місті Чернівці хворий, який 29 числа (лютого) з Італії прилетів до Румунії, а в Румунії сів на свою машину і повертався додому в Україну, на кордоні України був зупинений санітарним контролем. У нього була підвищена температура, сухий кашель. Тому він відразу був відправлений у домашню ізоляцію під контроль сімейного лікаря. За словами хворого, він ні з ким не контактував, і його стан був задовільний. Після того, 1 числа, коли йому стало трошки гірше, його госпіталізували: сімейний лікар направив до нього спеціалізовану машину, яка його доправила до інфекційного відділення, де спочатку були проведені тести на один, другий грип, і вони були негативні. Після того був зроблений тест на коронавірус у референс-лабораторії в місті Києві, і та лабораторія підтвердила випадок коронавірусу. Людина в задовільному стані. Ускладнень тих, які можуть виникати при цьому, а це вірусна пневмонія, в нього, на щастя, поки немає», - зазначив Радуцький.

 

Водночас на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що стан першого в Україні пацієнта з коронавірусом стабільний, його госпіталізовано.
 

“Хворий перебуває у визначеній госпітальній базі, стан його стабільний. Якщо подивитися по стандарту медичної допомоги, то його можна було не госпіталізувати, а надавати медичну допомогу вдома. Але у зв'язку з тим, що це перші випадки, наше завдання локалізувати, унеможливити внутрішньокраїнну передачу, тому його було госпіталізовано”, - сказав Ляшко.

 

У ссвою чергу прем'єр-міністр Олексій Гончарук в своєму Telegram повідомив, зо уряд України створив спеціальний сайт з усієї актуальною інформацією про коронавирусе. 

 

За його словами, для України виявлений випадок коронавірусу не став несподіванкою.

 

Як повідомляла УМ із посиланням на заступника міністра охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в Україні лабораторно підтверджено перший випадок інфікування коронавірусом Covid-19 - у Чернівцях.

 

За останніми даними, кількість людей, заражених коронавірусом, у світі на сьогодні становить 90 937 осіб. Від недуги померли 3117 осіб.

 

За кількістю випадків зараження лідирує Китай - 80 151. 4 812 випадків зафіксовано у Південній Кореї, 2 036 - в Італії, 1 501 - в Ірані. Після Китаю, за кількістю загиблих, наступний Іран - 66 осіб, Італія - ​​52 і Південна Корея - 28 осіб.

 

Одужали після захворювання по всьому світу - 48 017 осіб.