В Італії закрили 12 провінцій на карантин

10:33, 08.03.2020
В Італії закрили 12 провінцій на карантин

На карантин закривають школи, музеї, театри та інші культурні центри Італії.

Через коронавирус COVID-19 уряд Італії ухвалив рішення закрити на в'їзд і виїзд 12 провінцій країни терміном майже у місяць.

 

Про це повідомляють італійські ЗМІ в неділю.

 

На карантин, що триматиме принаймні до 3 квітня, закриють провінції Ломбардія, Венеція, Модена, Парма, П'яченца, Реджо-Емілія, Ріміні, Пезаро й Урбіно, Падуя, Тревізо, Асті, Алессандрія.

 

У всіх цих провінціях будуть закриті школи, музеї, театри та кінотеатри, культурні центри, а також спортзали та гірськолижні курорти. Торгові центри зможуть працювати з понеділка до п'ятниці.

 

Лікарям до 3 квітня заборонять брати відпустки.

 

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що щонайменше 16 мільйонів людей відтепер не можуть залишати регіон Ломбардія і ще 14 провінцій. Також до початку квітня призупинено проведення весіль та похоронів (мається на увазі присутність багатьох людей на похоронах).

 

Ресторани та кафе можуть відкриватися між 06:00 та 18:00, але клієнти повинні сидіти не менше метра один від одного.

 

Людям сказали залишатися вдома якнайбільше часу, а тим, хто порушить карантин, може загрожувати три місяці в'язниці.

 

Прем’єр пояснив, що це не "абсолютна заборона", "все не зупиняється", поїзди та літаки не зупиняються: можна буде переміщатися на роботу або з надзвичайних ситуацій та за станом здоров'я.

 

Але поліція зможе зупинити громадян і запитати їх, чому вони переїжджають з території, де збільшення випадків зараження призвели до введення надзвичайних заходів.

 

«Я беру на себе політичну відповідальність за рішення, які приймаються в ці години: Ми це зробимо», - сказав Конте пізно вночі.

 

Він також заявив, що всім, у кого виявлена температура понад 37,5 градусів та респіраторні інфекції, настійно рекомендується залишатися вдома.

 

Зауважимо, що в Італії лише за добу виявили 778 нових хворих. Всього в країні на COVID-19 захворіли 3858 осіб.