Зеленський: Найскладніша справа в Україні – це «Майдан»

16:48, 11.02.2020
Зеленський: Найскладніша справа в Україні – це «Майдан»

Президент Володимир Зеленський вважає, що розслідування і доведення до кінця справ про трагічні події на майдані Незалежності під час "Революції гідності" є найскладнішим у країні.

 

Про це він сказав в: інтерв'юагентству "Інтерфакс-Україна"

 

"Втрачені докази, документи. Немає людей, немає свідків. Дехто каже, що в цілому на місцях після цієї трагедії, всіх цих подій багато прибрали. Найскладніша справа, яка є у нас у країні, – це Майдан. Цими справами займаються всі. Знаю точно, що займаються швидше, ніж це було кілька років до цього. Коли вони знайдуть замовників, адже з убивцями більш зрозуміло, – не можу сказати. До цих справ залучені всі сили, й ми робимо все можливе",- сказав Зеленський.

 

Нагадаємо, угрудні 2019 року Рябошапка замінив групу прокурорів у справі про розстріли на вулиці Інститутській у Києві, здійснені під час акцій протесту в лютому 2014 року.

 

Нова група прокурорів, яку призначили замість Донського, Земського та Симонова, сприяла звільненню п’ятьох обвинувачених у цій справі колишніх "беркутівців" для їхньої участі в обміні утримуваними з так званими "Л/ДНР".

 

14 січня суд задоволення відвід нової групи прокурорів.

 

Як повідомляла УМ, тимчасова виконувачка обов'язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова запропонує нову структуру ДБР.

 

Адвокатка сімей Небесної сотні Євгенія Закревська голодувала проти зупинки справ Майдану через нерозглянуту парламентом поправку до законопроєкту про ДБР.

 

Раніше, директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заперечив, що розслідування справ Майдану зупинено через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих Генпрокуратури до ДБР. Він зазначив, що ДБР поки не отримала від Генпрокуратури справи Майдану.

 

Пізніше комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради підтримав поправку до законодавства, яка дозволяє перехід із Генпрокуратури до Держбюро розслідувань без проходження конкурсу слідчих і прокурорів, причетних до розслідування справ щодо вбивств громадян під час подій Революції гідності.