Суд обрав запобіжний захід волонтерці Звіробій

15:16, 10.02.2020
Суд обрав запобіжний захід волонтерці Звіробій

Печерський райсуд Києва обрав підозрюваній у справі про погрози президенту Володимиру Зеленському волонтерці Марусі Звіробій запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

 

Таке рішення суд ухвалив у понеділок, 10 лютого, інформує “РБК-Україна”.

 

Слідчий у справі подав клопотання щодо обрання запобіжного заходу для військовослужбовиці у вигляді особистого зобов’язання. Суд повністю задовольнив клопотання.

 

Її зобов’язали здати закордонний паспорт, носити електронний засіб контролю.

 

"Мені похрєну чи буде у мене браслет, чи не буде, з якого боку грат я буду. Я вам ще раз кажу, уклоністи і сцикуни зараз намагаються знівелювати всю роботу ветеранів. Я бачу цю справу так",- сказала Звіробій.

 

За словами адвоката Андрія Писаренка, захист Звіробій всеодно буде подавати апеляцію, хоча це і не передбачено для особистого зобов'язання. 

 

Запобіжний захід діє до 9 квітня 2020 року.

 

За інформацією “Прямого”, адвокати підозрюваної вимагали передати матеріали справи до Шевченківського суду.

 

За територіальною підсудністю Марусі Звіробій, судове засідання має відбуватися саме там, запевняє захисник. Однак суддя відхилив вимогу адвоката Марусі Звіробій.

 

“Я об’єктивно вважаю, що наш президент – с***ло. І чекаю сюди президента, тому що він – головнокомандувач воюючої країни – не повинен ображатися на двох дівчаток за фразу: “Якщо ти будеш погрожувати ветеранам – тебе підірвуть”.. Хочу щоб усі почули, що відтепер попередження президента – це стаття. Він попередження вважає погрозами … Я хочу його бачити, хочу бачити його очі. Чого він ходить там у Папи Римського в броніку” – сказала Звіробій під час засідання.

 

 

Звіробій додала, що з Софією Фединою не мала наміру погрожувати президенту, вони просто закликали його бути обачним під час поїздок до зони ООС.

 

Як повідомляла УМ, Олена Біленька, відома як Маруся Звіробій, заявила у суді, що не змовлялася з Софією Фединою погрожувати президенту Володимиру Зеленському, що вони закликали його бути обачним.

 

26 жовтня Володимир  Зеленський приїхав до добровольців у Золоте та в різкій формі зажадав від них прибрати наявну у них зброю.

 

Після цього народна депутатка "Євросолідарності" Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій, наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій.

 

28 листопада, детективи Державного бюро розслідувань (ДБР) провели обшуки у відомого українського волонтера Марусі Звіробій.

 

Детективи ДБР погрожували виламати двері, коли волонтерка заявила, що викликає адвоката. Згодом вона впустила детективів, які пред’явили ухвалу суду і свої службові посвідчення. Також були присутні оперативні співробітники СБУ та спецпідрозділу "Альфа".

 

Правоохоронці відкрили кримінальну справу проти народного депутата від "Європейської солідарності" Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій після їх скандального відеозвернення до президента України Володимира Зеленського.