Уперше в історії уряд не з’явився на закриття сесії парламенту – Геращенко

18:07, 17.01.2020
Уперше в історії уряд не з’явився на закриття сесії парламенту – Геращенко

Нардеп від “Європейської солідарності” Ірина Геращенко каже, що вперше в історії України уряд не з’явився на закриття сесії парламенту.

 

Про це вона написала на сторінці у соцмережі Facebook.

 

“Уперше в історії українського парламентаризму уряд не з’явився на закриття сесії парламенту. Вони не вважають себе підконтрольними парламенту і народу”, – лаконічно пише Геращенко.

 

 

Як повідомляла УМ, 17 січня стало відомо, що Гончарук написав заяву про відставку.

 

Офіс президента  повідомив, що вже отримав заяву. Її розгляне президент Володимир Зеленський - після чого повідомить про своє рішення.

 

Зеленський вимагає від правоохоронних органів за два тижні встановити причетних до запису розмов під час зустрічі Гончарука, міністрів і представників Національного банку

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ПРИНИЖЕННЯ ПАРЛАМЕНТУ»: ДЕПУТАТИ ПРОКОМЕНТУВАЛИ ЗАЯВУ ГОНЧАРУКА

 

15 січня в мережу злили запис прослуховування Гончарука. На оприлюдненому аудіозапису нібито прем'єр каже, що президент Володимир Зеленський не розуміє економічних процесів у країні. При цьому сама особа, яка говорить, визнала себе профаном в економіці.

 

Джерело в "Слузі народу" в коментарі LB.ua підтвердило, що йшли "консультації і переговори про можливу відставку Гончарука за власним бажанням. За інформацією на зараз, заява про відставку є. Але рішення не прийнято".

 

Зранку 16 січня Гончарук заявив, що ворогам не вдасться зупинити його, – і навів аргументи на користь того, що він не "профан" в економіці.

 

16 січня опублікували частину розмови нібито прем`єр-міністра Олексія Гончарука, міністра фінансів Оксани Маркарової та двох заступників голови Нацбанку Катерини Рожкової і Дмитра Сологуба.

 

Голос, схожий на голос голови уряду, повідомив, що потрібно представити президенту Володимиру Зеленському реалістичний прогноз у країні на наступні три роки.

 

У "Слузі народу" вважають оприлюднення записів проти Олексія Гончарука провокацією групи Ігоря Коломойського.

 

Згідно з українським законодавством, питання про відставку уряду не можна розглядати протягом року з моменту затвердження програми діяльності Кабміну. Таким чином, уряд Гончарука має імунітет до жовтня 2020 року.