Хакери Росії атакували компанії Burisma і «Квартал 95» – NYT

10:17, 14.01.2020
Хакери Росії атакували компанії Burisma і «Квартал 95» – NYT

Російські хакери атакували сайт компанії Burisma, яка фігурувала у скандалі про ймовірний тиск президента США Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського.  Під атакою опинилася й компанія “95 квартал”.

 

Про це в понеділок, 13 січня, писало видання “The New York Times” з посиланням на дані фахівців з кібербезпеки.

 

Зазначається, що спроби злому сайту Burisma, в раді директорів якої працював Хантер Байден, були зафіксовані на початку листопада.

 

В цей час в США тривав скандал, пов’язаний з телефонною розмовою про Джо і Хантера Байденів, який призвів до початку процесу імпічменту Трампа.

 

За даними експрацівника Агентства національної безпеки США, з яким спілкувалися журналісти, атаки були успішними.

 

Російські хакери з підрозділу військової розвідки використовували так звані фішингові листи, які призначені для крадіжки імен користувачів і паролів. Вони створили підроблені веб-сайти, що імітують сторінки входу на сайти дочірніх компаній Burisma, і відправляли співробітникам Burisma сфальсифіковані електронні листи.

 

Крім того, серед мішеней російських хакерів була студія “Квартал 95”, заснована свого часу президентом Зеленським.

 

“Фішинг-атака на “Квартал 95″, мабуть, була спрямована на розкопування листування електронною поштою керівника компанії Івана Баканова, якого Зеленський призначив головою Служби безпеки України в червні 2019 року”, – припускає американське видання.