Маруся Звіробій знову прийшла на допит до ДБР

14:45, 10.01.2020
Маруся Звіробій знову прийшла на допит до ДБР

Волонтерка Маруся Звіробій (Олена Біленька) знову прийшла до Державного бюро розслідувань на допит. Також журналістам під стінами ДБР вона розповіла, що за нею стежать.

 

Про це передає кореспондент УНН.

 

"Чому мене допитує ДБР, як не держслужбовця, по сьогоднішній день мені не пояснили… Хотілось би роз’яснити, що відбувається, я до них ходжу, ухожу, питаю, питаю, от піду ще раз спитаю", - сказала Звіробій.

 

Також вона заявила, що за нею стежать.

 

"За мною стежать. Ось, наприклад, після суду над Яною (військовою медсестрою Дугарь, яка є підозрюваною у справі вбивства журналіста Павла Шеремета – ред.), я відлучилася зі знайомими, й до нас підсадили хлопчика, що буває дуже часто останнім часом, коли якийсь хлопчик підсідає і п’є цілу годину якийсь компот і сидить на "вушному" та слухає, про що ми балакаємо. Я вже їх розпізнаю", - розповіла Звіробій.

 

Як повідомляла УМ, учетвер, 28 листопада, детективи Державного бюро розслідувань (ДБР) провели обшуки у відомого українського волонтера Марусі Звіробій.

 

Детективи ДБР погрожували виламати двері, коли волонтерка заявила, що викликає адвоката. Згодом вона впустила детективів, які пред’явили ухвалу суду і свої службові посвідчення. Також були присутні оперативні співробітники СБУ та спецпідрозділу "Альфа".

 

26 жовтня Володимир  Зеленський приїхав до добровольців у Золоте та в різкій формі зажадав від них прибрати наявну у них зброю.

 

Після цього народна депутатка "Євросолідарності" Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій, наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій.

 

Правоохоронці відкрили кримінальну справу проти народного депутата від "Європейської солідарності" Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій після їх скандального відеозвернення до президента України Володимира Зеленського.