Поліція назвала причину пожежі в одеському коледжі

16:49, 17.12.2019
Поліція назвала причину пожежі в одеському коледжі

Пожежа в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, яка призвела до загибелі 16 осіб, сталася через несправність електропроводки або побутових електроприладів. 

 

Таким чином, дві інші версії – підпал і необережне поводження з вогнем – за попередніми даними, вважаються непереконливими.

 

Про це сьогодні на брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех.

 

Як зазначив Бех, учора експерти ДСНС надали свій висновок, згідно з яким займання почалося з кабінету №9, розташованого на третьому поверсі коледжу.

 

"За характерними ознаками і за вилученими з місця події предметами, попередньо можна повідомити, що займання сталося через несправність електропроводки або побутових електроприладів", – сказав Бех.

 

За його словами, вилучені з місця події предмети долучать до справи як речові докази.

 

Виходячи з цього, буде призначено пожежно-технічну експертизу, яка дасть змогу зробити слідству остаточний висновок щодо причини загоряння та розповсюдження вогню.

 

Як повідомляла УМ, 4 грудня о 10:12 в Одесі на 3-му поверсі 6-поверхової будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу виникла пожежа. 

 

Станом на ранок 5 грудня спостерігалося обрушення згорілих будівельних конструкцій всередині будівлі.

 

Жертвами пожежі стали 16 людей. З них двоє померли в лікарні, ще чотирнадцять були знайдені на місці трагедії. Також постраждали 47 осіб.