У храмах ПЦУ помолилися за перемогу України, на Майдані - «Червоні лінії» для Зеленського (ВІДЕО)

15:31, 08.12.2019
У храмах ПЦУ помолилися за перемогу України, на Майдані - «Червоні лінії» для Зеленського (ВІДЕО)

В усіх храмах Православної Церкви України після Божественної літургії провели молитви за встановлення справедливого миру та перемогу України.

 

Про це повідомив диякон ПЦУ Михайло Омельян у коментарі Hromadske.

 

 "У всіх храмах молилися і за те, що ми оголошували, і брали додаткові молитви. Очолював літургію Блаженніший Митрополит",  - повідомив Омельян. 

 

 Провести молитви розпорядився предстоятель ПЦУ Епіфаній.

 

"Напередодні важливих міжнародних переговорів у Парижі, які стосуватимуться подальшої долі нашої країни, покладаємо велику надію на всемилостивого господа. Єдиними вустами і єдиним серцем завтра у всіх куточках України будемо молитися за справедливий мир та перемогу для нашого народу і нашої держави", - зазначалося у розпорядженні митрополита, повідомляє Православна церква України у Facebook.

 

Разом з тим на Майдані Незалежності пройшла акція "Червоні лінії для Зеленського", учасники якої хочуть окреслити "червоні лінії" для президента перед зустріччю "нормандської четвірки", що відбудеться 9 грудня. 

 

Основна вимога організаторів акції  – жодних компромісів з президентом РФ Володимиром Путіним щодо унітарної держави і ніякої федералізації, жодних політичний дій, зокрема виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу до виконання умов безпеки і деокупації та інше.

 

 

Участь в акції беруть представники партій "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос", "Свобода", "Солідарна молодь", ГО "Справа громад", "Рух опору капітуляції".  

 

Як повідомляє "Українська Правда", акція є найчисельнішою за останні кілька місяців.  Люди, що зібралися на Майдані, тримають прапори України, "ЄС", ВО "Свобода" та інші. На акції лунають гасла "Слава нації, смерть ворогам" та "Ні капітуляції", "Крим - це Україна" та інші. 

 

Громадський порядок в центрі Києва охороняють тисячі правоохоронців. 

 
 
УСІ ФОТО - ЕЛЬДАР САРАХМАН, УП

Кількість учасників акції варіювалося від орієнтовно 5 тис. на початку до майже 15 тис. осіб наприкінці заходу.

 

Перед мітигуючими виступили Петро Порошенко, Андрій Парубій, Олег Тягнибок, Володимир В'ятрович, а також політв'язні Володимир Балух і Ахтем Чийгоз.

 

Частина мітингувальників також вирішила провести в 19:00 мітинг і залишитися на ніч на вулиці Банковій перед Офісом президента.

 

Будь-яких конфліктів у ході віче не було зафіксовано.

 

П'ятий президент України Петро Порошенко оцінив кількість учасників акції до 25 тис. чоловік.

 

Як повідомляла УМ,  4 грудня 2019-го партії «Голос», «Європейська Солідарність» та «Батьківщина» закликали українців вийти на Майдан 8 грудня — напередодні зустрічі лідерів «нормандської четвірки» у Парижі, де проведуть переговори президенти України та Росії Володимир Зеленський та Володимир Путін.

 

7 грудня, Зеленський зібрав закрите засідання РНБО перед “нормандським” самітом.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського назвали три ключові теми для обговорення на «нормандській зустрічі»

 

Зустріч глав держав та урядів Німеччини, Франції, України та Росії, які утворюють так звану “нормандську четвірку”, відбудеться в Парижі 9 грудня.

 

Очікується перша зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним.

 

Останній раз зустріч в “нормандському форматі” на рівні глав держав відбулася 19 жовтня 2016 року в Берліні.