На засіданні РНБО затвердили один з 5 сценаріїв реінтеграції Донбасу

15:11, 07.12.2019
На засіданні РНБО затвердили один з 5 сценаріїв реінтеграції Донбасу

На закритому засіданні РНБО в суботу під головуванням президента Володимира Зеленського був затверджений один із сценаріїв розвитку подій у зв'язку з майбутньою зустріччю в "нормандському форматі", який буде втілюватися як основний.

 

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов за підсумками засідання Ради нацбезпеки, "Інтерфакс-Україна" з посиланням на трансляцію 5 каналу

 

"Сьогодні на засіданні РНБО було прийнято один із сценаріїв, який буде втілюватися в життя як основний на даний час", - зазначив він.

 

Данілов підкреслив, що сценарій реінтеграції Донбасу передбачає повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей до складу України.

 

"Ключові моменти, які сьогодні є в порядку денному, - це вже похідні від, скажімо так, визначених сценаріїв", - вказав він.

Секретар РНБО нагадав, що Україна хоче повернути своїх полонених, які перебувають на території РФ, в окупованому Криму та на окупованій частині Донбасу.

 

Данілов нагадав, що Україна хоче припинити вогонь на Донбасі. За його словами, третім питанням, яке зараз розглядається, є повернення Україні контролю над кордоном, і потім вже питання проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

 

При цьому він підкреслив, що ті п'ять можливих сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, які були затверджені 3 грудня на нараді у президента, поки є закритими.

 

"Варіанти є на будь-який випадок: якщо ми домовимося, якщо ми домовимося частково, якщо ми домовимося повністю. На будь-який випадок у нас є п'ять наших варіантів. Всі органи центральної влади, Збройні сили, всі спеціалізовані органи готові до будь-якого сценарію", - підсумував він.