Зеленський заявив, що у Парижі матиме двосторонню зустріч із Путіним

21:28, 06.12.2019
Зеленський заявив, що у Парижі матиме двосторонню зустріч із Путіним

.Володимир Зеленський повідомив, що планує провести двосторонню зустріч з Володимиром Путіним в рамках нормандських переговорів у Парижі.

 

Про це він сказав у п'ятницю на ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

 

На запитання, чи відбудеться двостороння зустріч із Путіним він відповів: "Так".

 

“Я нічого не боюсь. Що я хочу - хочу просто, щоб знали всі люди, 20 раз казали, що буде припинено вогонь і 20 раз це нічим не закінчилось. Для мене найголовніше не з чим я поїду, а результат, як з моряками, з чим я повернуся додому”, - зазначив Зеленський.

 

Президент розповів, які в нього сподівання від майбутньої зустрічі та про що він там буде говорити.

 

Зеленський підтвердив, що планує зустрітися з Володимиром Путіним віч-на-віч. Він нагадав, що мав кілька телефонних розмов з президентом Росії.

 

"Але це телефонна розмова, я хочу побачити очі", - сказав він.

 

При цьому президент зізнався, що не нервується через цю зустріч, переживає лише через її результативність.

 

"Я дуже не люблю нерезультативних переговорів. Що мені боятися, я не продаю нашу країну, ніколи, нікому, ні за що", - запевнив Зеленський.

 

Також він сказав, що не може розповісти всі деталі того, з чим він їде в Париж, адже може лишитися "без зброї на цих переговорах".

 

За словами Президента, він хоче обміняти всіх на всіх.

 

“Якщо припинення вогню, але не в мінському форматі обговорювати, а дивитися очі в очі з президентом Російськлї Федерації. Хочу вірити, щоб Німеччина і Франція нас підтримували. ...Я хочу повернутися з конкретними речами, результатами. Ми розуміємо, що все не вдасться. Зустріч це теж перемога. Ось чого я чекаю, шукаю і дуже хочу це знайти”, - сказав Зеленський.

 

Крім того, Зеленський наголосив, що у Парижі відбудеться низка двосторонніх зустрічей між лідерами "нормандської четвірки".

 

Як повідомляла УМ, раніше у Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін планує провести окрему зустріч у Парижі з президентом України Володимиром Зеленським.

 

Нагадаємо, 9 грудня в Парижі відбудеться саміт лідерів нормандської четвірки: України, Німеччини, Франції та Росії.