Співробітник ДБР зливав службову інформацію Портнову - Труба

13:29, 05.12.2019
Співробітник ДБР зливав службову інформацію Портнову - Труба

Андрій Портнов (Фото: portnov.com.ua)

Співробітник Держбюро розслідувань зливав службову інформацію Андрію Портнову, колишньому раднику екс-президента Віктора Януковича.

 

Про це сам Труба заявив на зустрічі з журналістами, передає кореспондент РБК-Україна.

 

Труба заявив, що один співробітник бюро зливав службову інформацію Портнову.

 

"Цю інформацію розкрив йому мій працівник", - повідомив глава бюро.

 

У той же час він заявив, що через недоліки законодавства не зміг притягнути працівника до дисциплінарної відповідальності.

 

Раніше глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що колишній заступник голови адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов є його багаторічним другом.

 

Як повідомляла УМ, співробітник Генеральної прокуратури Олександр Божко, який неодноразово отримував повідомлення з погрозами від ексзаступника голови Адміністрації президента Януковича Андрія Портнова, поскаржився на нього до Ради прокурорів.

 

 

Нагадаємо,  "Слідство.Інфо" з’ясувало, що ексзаступник голови адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов з 2017 року погрожує прокурорам, які розслідують кримінальні провадження, де він фігурує.

 

Зокрема, погрози з номера Портнова отримували, за даними журналістів, співробітник Генпрокуратури Олександр Божко, колишній очільник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк та ще один співробітник ГПУ, якого у виданні не назвали.

 

Нагадаємо, 19 травня колишній глава Головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента і заступник глави АП при Вікторі Януковичі Андрій Портнов повернувся в Україну. До цього ЄС зняв санкції з Портнова.

 

Після повернення Портнов подав ряд заяв про відкриття кримінальних справ з приводу дій п'ятого президента Петра Порошенка. Труба зазначив, що заяви Портнова стосуються "економічних злочинів Порошенка" і введення воєнного стану.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Труба і Портнов проти Порошенка: що наразі відомо про підозру ДБР п'ятому президенту України