Мажоритарник Горват кнопкодавив, ховаючи руку під газету (ВІДЕО)

11:12, 05.12.2019
Мажоритарник Горват кнопкодавив, ховаючи руку під газету (ВІДЕО)

Позафракційний нардеп-мажоритарник із Закарпатської області Роберт Горват продовжує "кнопкодавити" у Верховній Раді.

 

Про це повідомляє рух "Чесно"

 

 До кнопкодавства депутат вдався на пленарному засіданні 4 грудня.

 

Під час розгляду в другому читанні проєкту закону про надання статусу та соціальних гарантій добровольцям, які брали участь в АТО на Донбасі (№2045-1), Горват натиснув на дві кнопки "утримався" – за себе та за свого сусіда, голосуючи щодо поправки №20 нардепа від "Слуги народу" Анатолія Остапенка.

 

Свою праву руку, котру простягнув до чужого пульта, народний обранець прикрив газетою.

Судячи зі схеми розсадки депутатів, Горват кнопкодавив за іншого закарпатського позафракційного мажоритарника – Валерія Лунченка.

 

Згідно з результатами голосування щодо поправки №20, і Горват, і Лунченко утрималися.

 

Горват – десятий нардеп, котрого впіймали на кнопкодавстві у Верховній Раді 9-го скликання. У попередньому парламенті рух "Чесно" зафіксував чотири факти порушення цим депутатом процедури особистого голосування.

 

14 листопада 2019 року хтось із народних обранців, навпаки, кнопкодавив за відсутнього Горвата. Тоді підозра впала на вже згаданого Лунченка та ще одного мажоритарника із Закарпаття – Василя Петьовку, але точно визначити порушника не вдалося.

 

Нагадаємо, окрім Горвата, у Верховній Раді 9-го скликання кнопкодавили позафракційний нардеп Олександр Ковальов, члени фракції "Слуга народу" Сергій Литвиненко й Олена Копанчук та шестеро нардепів від "Опозиційної платформи – За життя" – Олександр Пономарьов, Микола Скорик, Василь Німченко, Григорій Суркіс, Михайло Макаренко та Володимир Кальцев.