Стрілянина у Києві: підозрювані у вбивстві сина депутата Соболєва пів року тому покинули батальйон УДА

14:05, 03.12.2019
Стрілянина у Києві: підозрювані у вбивстві сина депутата Соболєва пів року тому покинули батальйон УДА

Андрій Лаврега, підозрюваний (ФОТО: DTP.KIEV.UA)

Підозрювані у вбивстві трирічного сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва Андрій Лаврега і Олексій Семенов пів року тому покинули батальйон "Аратта" Української добровольчої армії. 

 

Про це в коментарі "Українській правді" командира 8-го окремого батальйону "Аратта" Андрія Гергерта і пресслужби "Правого сектору"

 

 "Лаврега і Семенов до червня 2019 року були бійцями батальйону. Вони пів року як вийшли, демобілізувалися. Після демобілізації вони загубилися, ми пробували знайти контакти, але вони загубилися. Сказали, що наїлися війни",- розповів Гергерта.

 

За словами Гергерта, майбутній снайпер Лаврега пішов на фронт у 18 років і був на Донбасі 2 роки.  Командир додав, що наразі йому 20 років, а не 19: "Йому 20, я дивився на його паспорт".

 

Керівник "Аратти" розповів, що Лаврега ще 17-річним приїздив на вишколи, які влаштовували підрозділи.

 

У жовтні 2018 року хлопець отримав орден "За мужність" ІІІ ступеня від президента Петра Порошенка.

Невдовзі Лаврезі і Семенову мають обирати запобіжний захід. Гергерт додав, що не буде приймати у цьому участі: "Вони дитину вбили".

 

У "Правому секторі" заявили, що не мають до них жодного відношення. У пресслужбі розповіли, що Гергерт у 2014 році був членом "ПС", а підозрювані – ні.

 

Вони приєдналися до батальйону УДА уже після того, як Гергерт покинув "Правий сектор" і були підпорядковані саме йому. Крім того, у "ПС" зазначили, що станом на 2014 рік, коли членом "ПС" був Гергерт, хлопці були підлітками і вони не могли стати членами руху.

 

У відомстві навіть офіційно спростували причетність: "ПС вкотре наголошує на тому, що Андрій Гергерт та його бійці не мають жодного відношення до Правого сектору".

 

Як повідомляла УМ, в прокуратурі розповіли подробиці вбивства 3-річної дитини.

 

Ввечері 1 грудня у центрі Києва внаслідок обстрілу автомобіля "Range Rover" загинула трирічна дитина.  Водієм Range Rover виявився депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв, загинув його син Олександр Соболєв 2016 року народження. 

 

2 грудня стало відомо, що Національна поліція затримала підозрюваних у вбивстві трирічної дитини. Затримані двоє молодиків (18-19 років), яких підозрюють у виконанні замаху, були учасниками "Правого сектору". Їм вручили підозру.

 

Зокрема, заступник командира Української добровольчої армії, командир 8-го окремого батальйону "Аратта" Андрій Гергерт перевіряє інформацію, чи були затримані бійцями його батальйону. 

 

Спеціалісти знайшли зброю, з якої було скоїли вбивство: карабін калібру 7.62.

 

Першочергову версію щодо пострілу з автомобіля відкинули після вивчення траєкторії польоту кулі. Постріл скоїли із будівлі.