Стрілянина у Києві: двом молодикам вручили підозру у вбивстві сина Соболєва

11:54, 03.12.2019
Стрілянина у Києві: двом молодикам вручили підозру у вбивстві сина Соболєва

Двом особам повідомили про підозру у вчиненні  замовного вбивства у зв’язку із нападом на родину депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва і вбивства його трирічного сина.

 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва

 

"За версією слідства, підозрювані, двоє громадян України, 18 та 19 років, діючи на замовлення невстановленої особи, розробили спільний план вчинення вбивства депутата, визначивши місце для його здійснення – майданчик біля ресторану в центрі Києва, а також шляхи підходу та відходу. На виконання вказаного плану підозрювані орендували кімнату в хостелі неподалік вказаного ресторану. При цьому один з підозрюваних (виконавець) мав здійснити прицільний вистріл з балкону готельної кімнати, а інший, перебуваючи біля входу у ресторан, спостерігати за навколишньою обстановкою",- сказано в повідомлені.

 

Дії підозрюваних кваліфіковані за п.2,11,12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення) КК України.

 

Наразі до суду готується клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

 

Як повідомляла УМ, ввечері 1 грудня у центрі Києва внаслідок обстрілу автомобіля "Range Rover" загинула трирічна дитина.  Водієм Range Rover виявився депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв, загинув його син Олександр Соболєв 2016 року народження. 

 

2 грудня стало відомо, що Національна поліція затримала підозрюваних у вбивстві трирічної дитини. Затримані двоє молодиків (18-19 років), яких підозрюють у виконанні замаху, були учасниками "Правого сектору".

 

Зокрема, заступник командира Української добровольчої армії, командир 8-го окремого батальйону "Аратта" Андрій Гергерт перевіряє інформацію, чи були затримані бійцями його батальйону. 

 

Спеціалісти знайшли зброю, з якої було скоїли вбивство: карабін калібру 7.62.

 

Першочергову версію щодо пострілу з автомобіля відкинули після вивчення траєкторії польоту кулі. Постріл скоїли із будівлі.