Справа лікарів-хабарників: учасник АТО Петро Олексюк скаржиться на тиск перед судом

18:21, 30.11.2019
Справа лікарів-хабарників: учасник АТО Петро Олексюк скаржиться на тиск перед судом

Петро Олексюк відмовився платити хабар за групу інвалідності після поранення (фото: Вікторія Ясинська / Цензор.Нет)

Учасник АТО Петро Олексюк, який у 2018 році заявив про вимагання у нього хабара під час встановлення групи інвалідності, заявив, що напередодні чергового засідання суду його намагаються залякати.

"Особа, яка боїться відкрито показати себе, ховаючись за фейковим акаунтом, підстерегла та переслідувала мене. ... Враховуючи мої життєві обставини, я розцінюю приховану зйомку в метро, а потім публікацію відео, як спробу залякати мене напередодні судового засідання", - написав Петро Олексюк у Facebook.

Як стало зрозуміло із представлених даних, Facebook-акаунт із назвою "Андрей Седов" спочатку намагався дізнатися у Петра Олексюка, де ветеран АТО працює, а згодом розмістив єдиний допис на свої сторінці: відео, як Петро Олексюк на милицях пересувається в метро.

"Петро Олексюк має другу групу довічно (без терміну), але досить вільно пересувається, слава Богу. Всі радіємо за нього", - написав Андрей Седов.

У коментарі "УМ" Петро Олексюк повідомив, що відео було зняте понад півтора місяці тому, хоча опублікували його лише напередодні суду над Валерієм Чернявським та Віктором Наумовим, які вимагали за встановлення третьої групи інвалідності Петру Олексюку півтори тисячі доларів.

Адвокат Масі Найєм, який відстоює інтереси Петра Олексюка в суді, підтвердив, що публікація відео є тиском на пораненого учасника АТО.

"Аккаунт створений для тиску на тебе. Не звертай увагу. Ти читаєш пост людини без обличчя, ідентифікації. Це як в морі шукати сухе дно", - прокоментував Масі-Мустафа Найєм.

Як повідомляла "УМ", адвокати обвинувачених зірвали попереднє судове засідання. Суддя Печерського райсуду Світлана Смик перенесла розгляд справи із серпня на 4 грудня 2019 року.

Нагадаємо, 5 грудня 2018 року правоохоронцями були затримані Віктор Наумов та Валерій Чернявський, яких обвинувачують у хабарництві.

Під час обшуків у підозрюваних були медичні документи десятків поранених на фронті АТОвців, до яких були прикріплені конверти з грошима.