Звіробій назвала обшуки, які пройшли в неї, політичним переслідуванням

12:59, 28.11.2019
Звіробій назвала обшуки, які пройшли в неї, політичним переслідуванням

Волонтерка Маруся Звіробій називає обшуки, які пройшли в неї, політичним переслідуванням і каже, що слідчі ДБР вилучили у неї зброю.

 

Про це вона сказала в ефірі Newsone, коментуючи обшуки у її будинку, пише Українська правда.

 

"Зброю (вилучили). Вона зареєстрована. Зброя не була вказана – як цей лист називається? – в ухвалі не було вказано, що вони мають забрати мою зброю, але вони забрали мою зброю. Кажуть, забрали бо прострочена, але це не їх справа взагалі. Телефон забрали, зброю забрали. Блокнот з емблемою десантно-штурмових військ забрали. Там між іншим номер начальника розвідки. Так що якщо йому буде хтось дивний дзвонити – нехай не дивується", - заявила вона.

 

Зокрема, у Звіробій забрали дві рушниці.

 

За її словами, у блокноті і її телефоні немає "абсолютно нічого" з того, у чому її звинувачують, тому вона спокійно віддала ці речі.

 

Вона додала, що на обшук приїхали три автобуси "Альфи".  

 

Також вона знову заявила, що президент Володимир Зеленський може постраждати на Донбасі, якщо продовжуватиме хамити військовим.  

 

"Розпіарили по всьому телебаченню вирвану з контексту розмову, яка була після слів нашого товариша президента, який поїхав хамити нашим військовослужбовцям. Його попередили: якщо ти будеш хамити… Повторюю ще раз: якщо ти будеш хамити нашим військовослужбовцям, то з тобою станеться все, що там ми по списку тобі пояснювали з Фединою. Якщо ще не доходить. І якщо ти думаєш, що з тобою те не станеться, бо ти мені замовив обшук вдома у моєї бабусі, то ти помиляєшся – станеться все так, як ми сказали. І нєхрєн вести себе так з людьми, які захищають Батьківщину", - заявила Звіробій. 

 

Як повідомляла УМ, учетвер, 28 листопада, детективи Державного бюро розслідувань (ДБР) провели обшуки у відомого українського волонтера Марусі Звіробій.

 

Детективи ДБР погрожували виламати двері, коли волонтерка заявила, що викликає адвоката. Згодом вона впустила детективів, які пред’явили ухвалу суду і свої службові посвідчення. Також були присутні оперативні співробітники СБУ та спецпідрозділу "Альфа".

 

Раніше правоохоронці відкрили кримінальну справу проти народного депутата від "Європейської солідарності" Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій після їх скандального відеозвернення до президента України Володимира Зеленського.Як повідомляла УМ, 26 жовтня Володимир  Зеленський приїхав до добровольців у Золоте та в різкій формі зажадав від них прибрати наявну у них зброю.

 

 

Після цього народна депутатка "Євросолідарності" Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій, наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій.