Жителі Південної Африки зіткнулися з голодом через сильну посуху

12:46, 21.11.2019
Жителі Південної Африки зіткнулися з голодом через сильну посуху

У місті Восбург, у провінції Північний Кейп Південної Африки, спостерігається сильна посуха. Місцевим фермерам все складніше прогодувати свої сім'ї і своїх тварин.

 

Про це повідомляє АР.

 

"Жителі називають цю постраждалу від посухи громаду "забутим містом". Пласкі запелені дороги Восбурга оточені зів'ялими полями. Джерела, якими користувалися місцеві жителі - кілька тисяч осіб, - висохли. Знаки попереджають водіїв про бродячу худобу і овець, але їх не видно. Багаторічна посуха торкнулася більшої частини південної частини Африки", - йдеться в повідомленні.

 

Так, за оцінками Організації Об'єднаних Націй, понад 11 мільйонів осіб наразі стикаються з кризовим рівнем відсутності продовольчої безпеки у таких місцях, як Зімбабве і Мозамбік, де два циклони вже знищили посіви на початку цього року.

 

Як повідомляє видання, одним з найбільш постраждалих районів є провінція Північний Кейп в Південній Африці, де багато фермерів борються за збереження своїх сімей і тварин, у той час як їхні доходи падають, а борги зростають.

 

Відзначається, що фермери змушені відправляти свою худобу на забій, оскільки її нічим годувати, а кілька фермерів через стрес навіть наклали на себе руки.

 

За даними фермерської організації Agri-SA, протягом наступних трьох місяців провінції Північний Кейп потрібно понад 28 мільйонів доларів США на допомогу в боротьбі з посухою.

 

Поки що уряд Південної Африки обіцяв виділити 2 мільйони доларів.

 

Всесвітня продовольча програма повідомляє, що в південній частині Африки випала нормальна кількість опадів лише в одному з п'яти вегетаційних періодів, і дрібні фермери переносять це найважче.

 

Однак годувати нічим не тільки тварин, нестачу їжі зараз відчувають люди, і особливо діти.

 

Нагадаємо, у Зімбабве від посухи померли щонайменше 105 слонів.