3 людини загинули, 2 зникли без вісті через вибухи на фабриці феєрверків в Італії

21:34, 20.11.2019
3 людини загинули, 2 зникли без вісті через вибухи на фабриці феєрверків в Італії

В Італії стався вибух на фабриці феєрверків, в результаті якого загинули кілька людей.

 

Про це повідомляє ANSA.it.

 

Наголошується, що, щонайменше три людини загинули і двоє зникли без вісті після вибуху на фабриці феєрверків біля Мессіни. Серед загиблих - 71-річна дружина власника фабрики. Вона померла миттєво.

 

Втрати можуть зрости, бо кілька людей зникли безвісти. На місці працюють рятувальники. Про причини пожежі поки не повідомляють.

 

Як повідомляла УМ, 15 листопада о 14:30 на арсеналі в Балаклії на спеціально обладнаному майданчику для утилізації боєприпасів сталося близько 20 вибухів.

 

За інформацією Генштабу ЗСУ, внаслідок цієї надзвичайної події двоє військовослужбовців-саперів загинули, п’ятеро отримали поранення.

 

Згодом, 17 листопада, в лікарні від політравм помер ще один постраждалий від вибуху – старший солдат родом з Кіровоградщини. Серед постраждалих двоє уродженців Чугуєва Харківської області, один з Києва.

 

Слідчі теруправління ДБР у Полтаві проводять досудове розслідування за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України - недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду.

 

Генштаб ЗСУ висловив припущення, що ймовірно у ході завантаження залишків боєприпасів та їхніх елементів, які готували для утилізації, зокрема твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу «Куб», відбулось його загоряння з подальшим підривом накопичених для знищення вибухонебезпечних предметів.