Через вибухи в Балаклії постраждали вже п’ятеро військових

20:29, 15.11.2019
Через вибухи в Балаклії постраждали вже п’ятеро військових

У результаті вибухів під час планової утилізації боєприпасів на арсеналі в Балаклії постраждало п’ятеро військових, іще двоє - загинули.
 
Про це ідеться у повідомленні Генштабу у Facebook.
 
"За уточненою інформацією в наслідок надзвичайної події на технічній території Центральної артилерійської бази забезпечення: двоє військовослужбовців-саперів загинули; п’ятеро військовослужбовців-саперів ЗС України отримали поранення: один - у важкому стані; один - середнього ступеня важкості; троє - легкого ступеня важкості", - ідеться в повідомленні.
 
Як зазначається, пораненим військовослужбовцям надається фахова невідкладна медична допомога. Також повідомляється, що на місце надзвичайної події вибула оперативна група Генерального штабу на чолі з першим заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенантом Сергієм Корнійчуком. 
На місці події працюють представники Військової служби правопорядку у Збройних Силах України та правоохоронних органів: з’ясовують причини та обставини надзвичайної події.
 
У Генштабі також зазначають, що з 15:13 15 листопада 2019 року жодних нових вибухів на технічній території не зафіксовано. Місцевим мешканцям та об’єктам інфраструктури нічого не загрожує, сховища боєприпасів у безпеці.
 
Нагадаємо, неподалік від міста Балаклія Харківської області прогриміли поодинокі вибухи на складах зберігання боєприпасів. Спочатку Генштаб повідомив, що під час вибухів двоє військових саперів загинули, четверо військових поранені.