Генштаб вивчає 400 км фронту для наступних етапів розведення військ – Завітневич

13:52, 15.11.2019
Генштаб вивчає 400 км фронту для наступних етапів розведення військ – Завітневич

Олександр Завітневич

Генеральний штаб Збройних сил України наразі вивчає тільки 400 км ділянок фронту для наступних етапів розведення військових сил.

 

Про це в інтерв’ю BBC News повідомив голова парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

 

"..Так, Генштаб вивчає інші ділянки на 400 км фронту. Але ніяких завдань ні верховний головнокомандувач, ні міністр, ні начальник Генштабу по інших ділянках не ставили", - сказав Завітневич, відповідаючи на питання чи можна вже щось говорити про наступні етапи розведення.

 

За його словами, рішення про розведення буде ухвалюватися після зустрічі Президента України Володимира Зеленського у нормандському форматі.

 

Нагадаємо, в суботу, 9 лстопада, на лінії розмежування біля Богданівки та Петрівського почалося розведення сил та засобів. Тоді, за словами представника штабу операції Об'єднаних сил, перша фаза розведення мала тривати до 12 листопада.

 

Розведення сил та засобів уже відбулося на двох ділянках - №1 у районі смт Станиці Луганської та №2 у районі м. Золотого Луганської області. Українська сторона раніше заявляла готовність приступити до розведення сил на ділянці Богданівка-Петрівське за умови відсутності обстрілів протягом семи діб.

 

У понеділок, 11 листопада завершилася практична фаза розведення сил та засобів на лінії розмежування біля населеного пункту Богданівка та Петрівське Донецької області.

 
Раніше в Кремлі заявляли, що підготовка до саміту "нормандської четвірки" "неможлива" через нові підходи і запити однієї зі сторін". При цьому 3 листопада Пєсков заявив, що Путін зацікавлений у проведенні зустрічі з лідерами ФРН, Франції та України у "нормандському форматі" за умови термінової необхідності.
 
Крім того, Кремль назвав "нормандську" зустріч до кінця року "передчасною".
 
Росія блокувала зустріч лідерів країн "нормандської четвірки", за результатами якої сторони можуть підписати документи, важливі для досягнення миру на Донбасі. Українська сторона виконала всі висунуті умови для зустрічі глав країн "Нормандського формату".