Практичне розведення військ біля Петрівського завершилося

15:37, 11.11.2019
Практичне розведення військ біля Петрівського завершилося

У понеділок, 11 листопада завершилася практична фаза розведення сил та засобів на лінії розмежування біля населеного пункту Богданівка та Петрівське Донецької області.

 

Про це поідомляє  штаб операції Об'єднаних сил.

 

"На ділянці розведення № 3 в районі населених пунктів Богданівка та Петрівське 11 листопада до 12.00 завершилась третя доба від початку розведення – сили та засоби розведені...Від завтра планується початок наступної фази – розмінування ділянки розрахунками Державної служби з надзвичайних ситуацій. За графіком розмінування територій має завершитися за тиждень", - зазначив представник штабу.

 

11 листопада українська сторона має повідомити Міністерство закордонних справ та ОБСЄ про те, що розведення завершилося. Вони мають провести верифікацію розведення за допомогою квадрокоптерів.

 

Розведення мало дзеркально відбуватися на відстань 1 км від лінії розмежування.

 

Як повідомляла УМ, суботу, уистопада, на лінії розмежування біля Богданівки та Петрівського почалося розведення сил та засобів. Тоді, за словами представника штабу операції Об'єднаних сил, перша фаза розведення мала тривати до 12 листопада.

 

Розведення сил та засобів уже відбулося на двох ділянках - №1 у районі смт Станиці Луганської та №2 у районі м. Золотого Луганської області. Українська сторона раніше заявляла готовність приступити до розведення сил на ділянці Богданівка-Петрівське за умови відсутності обстрілів протягом семи діб.