«Слуги народу» виключили з фракції Скороход та Полякова

10:51, 15.11.2019
«Слуги народу» виключили з фракції Скороход та Полякова

Парламентська фракція “Слуга народу” під час сьогоднішнього засідання фракції виключили зі свого складу двох нардепів.

 

Про це журналістам після засідання фракції "Слуга народу" в п'ятницю вранці повідомила депутат "СН" Роксолана Підласа

 

Під виключення попали нардепи Антон Поляков та Анна Скороход.

 

"Конкретних доказів моїх неголосувань, що я гірше за всіх голосую, чи що я не так голосую, чи я прогулюю засідання, надано не було", - обурився Поляков.

 

Скороход тим часом сказала, що тепер вона вільна "голосувати за програму президента, а не ті лобістські закони, які нам пхають під гаслом законопроєктів президента".

 

Поляков і Скороход заявили, що мають намір і далі підтримувати президента Володимира Зеленського.

 

Після виключення двох депутатів у "Слуги народу" залишиться 250 депутатів.

 

Нагадаємо, Ганна Скороход на виборах 2019-го пройшла до Верховної Ради IX скликання від партії "Слуга народу" в 93-му мажоритарному окрузі Київської області.

 

Як повідомляла УМ, 14 листопада на пленарному засіданні Верховної Ради Скороход заявила, що її цивільного чоловіка, колишнього власника російського банку "Пушкіно", затримали задля помсти через відмову голосувати разом з фракцією.

 

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Скороход виключать із фракції, а її чоловіком Олексієм Алякіним займуться правоохоронні органи за погрози депутатам профільного комітету з енергетики.

 

Нагадаємо, народний депутат від фракції “Слуга народу” Анна Скороход публічно звинуватила владу у переслідуванні чоловіка через голосування всупереч рішенням фракції. Іі цивільний чоловік, громадянин РФ Олексій Алякін, був затриманий правоохоронцями за запитом РФ в рамках міжнародного розшуку.

 

Глава фракції заявив, що її чоловік тиснув на нардепів, погрожував їм.

 

За інформацією ГПУ, 14 листопада Національна поліція затримала громадянина Російської Федерації Олексія Алякіна, який перебуває в міжнародному розшуку для притягнення до кримінальної відповідальності за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах. 15 або 16 листопада Печерський районний суд столиці вирішуватиме питання про його арешт.
Також вирішуватиметься питання про екстрадицію до РФ.