«Слуга народу» Анна Скороход звинуватила партію в затриманні її чоловіка

14:19, 14.11.2019
«Слуга народу» Анна Скороход звинуватила партію в затриманні її чоловіка

Депутатка фракції "Слуги народу" Анна Скороход заявила про тиск на її родину з боку Генпрокуратури. За її словами, нібито після її голосування проти ринку землі перший заступник генерального прокурора Віталій Касько дав команду арештувати її громадського чоловіка, біглого російського бізнесмена Олексія Алякіна.
 
Про це вона розповіла під час виступу в залі Верховної Ради.
 
"Сьогодні за мої політичні уподобання, за мої політичні бачення і за те, що я не голосувала так, як мені вказувала фракція, за дорученням одного з заступників Адміністрації президента, одного із заступників генерального прокурора Касько, мого чоловіка затримали незаконно. Підставою стали мої голосування в залі, відстоювання державної власності на ГТС, а також червона кнопка проти відкриття ринку землі", - заявила вона.
 
Скороход підкреслила, що її чоловіка затримали в помсту за її відмову голосувати за земельну реформу.
 

"Рішення незаконне. Підстава - запит Росії 2017 року. До цього не було питань. І тут йде затримання мого чоловіка", - просила Скорород з трибуни ВР.
 
Вона додала, що звертається до президента Володимира Зеленського, ДБР, правоохороннів органів зупинити свавілля.
 
"Коли ми йшли з командою і відстоювали президента на виборах, ніхто не думав, що потім нас будуть ламати через коліно і діяти тими методами, які зараз діють", - зазначила Скороход.
 
Після неї виступив глава фракції "Слуги народу" Давид Арахамія. Він заявив, що партія до затримання її чоловіка не має ніякого відношення.
 
"Давайте називати речі своїми іменами. Якщо ви загугли цивільного чоловіка пані Скороход, то все зрозумієте. Ми як політична партія не маємо до цього ніякого відношення. Але то що пані Скороход неодноразово зверталася до народних депутатів і пропонувала гроші (за вирішення питання), то це факт", - сказав депутат.
 
Після в кулуарах парламенту Скороход заявила, що їй "дзвонили з Офісу президента і говорили, щоб я так не робила (не голосувала проти землі)"
 
"Хто це, я не можу сказати. Мені також про це говорив Арахамія", - зазначила вона.
 
29-річна Анна Скороход - мажоритарник, обрана від партії "Слуга народу" по 93 округу в Київській області. До обрання в Раду вона обіймала посаду заступника директора будівельного холдингу "Прогрес".
 
За даними ЗМІ, цивільним чоловіком Анни Скороход є Олексій Алякін, екс-власник російського банку "Пушкіно". Російський бізнесмен втік з Росії і в 2013 році отримав в Україні громадянство. Алякін пов'язаний з іншим російським олігархом Павлом Фуксом.
 
Як повідомляла "УМ", нещодавно народна депутатка фракції "Слуга народу" Анна Скороход розплакалася в Раді через те, що на засіданні Верховної Ради їй нібито відмовили розглянути правки до закону про газотранспортну систему.