У «Слузі народу» затвердили заяву про відставку Яременка та озвучили імена нових кандидатів

08:52, 12.11.2019
У «Слузі народу» затвердили заяву про відставку Яременка та озвучили імена нових кандидатів

На засідання фракції "Слуга народу" 11 листопада розглянули заяву Богдана Яременка про відставку з посади голови комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва та оголосили список нових кандидатів.

 

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила нардепка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук.

 

Попри затвердження заяви про відставку з посади голови, у фракції сподіваються на продовження його роботи в комітеті.

 

"Ми сподіваємось, що Богдан Яременко продовжить працювати у складі комітету з зовнішньої політики та фракції, – зазначила Євгенія Кравчук.  Щодо посади голови комітету, то нардепка зазначила чотирьох претендентів.  Що стосується посади голови комітету, то на неї претендує одразу декілька наших колег: Галина Михайлюк, Єлизавета Ясько, Святослав Юраш та Олександр Мережко", – розповіла нардепка від "Слуги народу".

 

За її словами, з цього приводу у фракції пройдуть внутрішні праймеріз, на яких визначать найсильнішого.

 

Водночас, глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив: "У нас буде праймеріз, у нас п'ять кандидатів, я всіх не пам'ятаю"
 
 
Серед кандидатів на посаду глави комітету Єлизавета Ясько, Святослав Юраш, Вадим Галайчук.
 
 
Арахамія дав зрозуміти, що фракція в понеділок підтримала заяву Яременка про складання повноважень голови профільного комітету.
 
 
Відповідаючи на репліку журналістів, що немає рішення фракції на заяву Яременка про відставку, Арахамія сказав: "Як немає ?! Щойно".
 
 
Глава фракції також повідомив, що рішення про відставку Яременка парламент розгляне в п'ятницю, 15 листопада.
 
 
Як повідомляла УМ,  голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко написав заяву про складення повноважень на тлі секс-скандалу навколо його особи.
 
Раніше фракції "Голос", "Батьківщина" і "Європейська солідарність" закликали звільнити депутата від "Слуги народу" Богдана Яременка з посади глави комітету з питань міжнародних зв’язків.
 
29 жовтня Богдана Яременка помітили за листуванням з повією, причому він назвав це провокацією. За словами Яременка, листування було сфабриковане спеціально для журналістів.
 
31 жовтня у мережу потрапили нові знімки, з яких витікає, що Богдан Яременко протягом двох місяців спілкувався з різними дівчатами.
 
Пізніше Яременко попросив вибачення у всіх, кому створив проблеми своїм вчинком. У парламенті він нагадав журналістам, які напередодні опублікували його особисте листування з повіями, про кримінальну відповідальність: "Оприлюднення листування є кримінальним злочином і той, хто зробив це звідти (вказує на ложу журналістів, - ред.), заробив від трьох до семи років. Я не погрожую, я просто нагадую про закон і мораль, який для всіх один".