Невідомі напали на секретаря Харківської єпархії УПЦ

12:56, 11.11.2019
Невідомі напали на секретаря Харківської єпархії УПЦ

У Харківській єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату повідомили про напад на секретаря єпархії ігумена Данила (Лисовина).

 

Про це повідомив у Facebook єпископ Харківський і Богодухівський УПЦ КП Ілля Зеленський. 

 

За повідомленням єпископа Зеленського, на секретаря Харківської єпархії УПЦ КП ігумена Данила був здійснений бандитський напад трьома невідомими прямо в єпархіальному управлінні.

 

"7-го листопада серед білого дня троє невідомих напали на священика, коли він зайшов до Харківського єпархіального управління, розташованого по вулиці Бєлінського, 20, і жорстоко його побили. Напад мав на меті залякування, тому як нічого з речей не було взято і при побитті нападники вигукували погрози на адресу Церкви Київського Патріархату та отця Данила", - написав єпископ.

 

Він також зазначив, що кілька годин отець Данило "знаходився без свідомості". Зараз він госпіталізований і знаходиться в четвертій міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

 

"У лікарні була надана необхідна допомога, зроблена томографія, зафіксовані побої і викликана поліція, взяли свідчення і складено протокол. Дана подія занесена до реєстру. Розпочато розслідування. Поліцією зафіксовано той факт, що раніше на адресу отця Данила вже надходили погрози, неодноразово зривалися оголошення про богослужіння в єпархіальному управлінні, відбувалися акти хуліганства і вандалізму", - повідомив єпископ.

 

Упресслужбі ГУНП в області повідомили, що перевіряють цю інформацію. Проте повідомляти обставини інциденту у поліції поки що відмовляються.

 

"Цим займається відділення поліції, і чи дійсно був напад, чи дійсно є постраждалі – треба розбиратися. Зареєстровано в Журналі єдиного обліку відділення поліції", - повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Харківській області.

 

Як повідомяла УМ,  у Києві побили ветерана АТО «Хана» і його дружину.