Меркель привітала прогрес у розведенні сил на Донбасі

09:36, 31.10.2019
Меркель привітала прогрес у розведенні сил на Донбасі

Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським привітала прогрес у питанні розведення сил біля Золотого Луганській області і висловила надію, що розведення в Петрівському буде успішним.

 

Про це йдеться в заяві офіційного представника уряду Німеччини Штеффена Зайберта.

 

"У центрі уваги розмови була підготовка до саміту у нормандському форматі. Канцлер привітала недавній прогрес у розведенні сил на лінії зіткнення. Водночас вона висловила надію, що на наступному етапі після розведення військ у Золотому розведення у Петрівському буде успішним", - йдеться у повідомленні.

 

Також зазначено, що сторони підкреслили важливість якнайшвидшого досягнення угоди про майбутній транзит газу з Росії через Україну.

 

Нагадаємо, Зеленський провів із Меркель шосту телефонну розмову.

 

Як повідомляла УМ, у штабі ООС офіційно підтвердили початок відведення військ на Донбасі біля селища Золоте. Процес розведення військ поблизу Золотого триватиме протягом 3 днів, заявили в штабі.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський хоче повертати окупований Донбас в три етапи

 

Водночас добровольці, які там перебувають, заявили, що необхідні для цього умови так і не були виконані.

 

У штабі ООС повідомили, що по Золотому-4 стріляли за день до розведення сил.

 

А місія ОБСЄ зафіксувала у понеділок порушення режиму припинення вогню за кілька кілометрів від ділянки розведення сил в районі Петрівського на Донеччині.
 
 
28 жовтня 2019 року, в районі проведення операції Об’єднаних сил, наказом Командувача об’єднаних сил введено режим "ЖОВТИЙ".