ОБСЄ заявила про постріли в районі Петрівського на Донбасі

07:32, 30.10.2019
ОБСЄ заявила про постріли в районі Петрівського на Донбасі

(фото: ОБСЄ)

Місія ОБСЄ зафіксувала у понеділок порушення режиму припинення вогню за кілька кілометрів від ділянки розведення сил в районі Петрівського на Донеччині.
 
Про це повідомляється в щоденному звіті місії ОБСЄ, передає "Укрінформ".
 
"28 жовтня, здійснюючи моніторинг приблизно за 2 км на північ від н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька), спостерігачі чули 6 пострілів зі стрілецької зброї на відстані орієнтовно 1-1,5 км на південний схід та 1 постріл зі стрілецької зброї приблизно за 1-2 км на південь", - ідеться в звіті.
 
Окрім того, перебуваючи неподалік, приблизно за 2 км на північний схід від Богданівки (підконтрольна урядові, 41 км на південний захід від Донецька), спостерігачі чули та бачили вибух артилерійського снаряда, орієнтовно за 3-5 км на північний захід.
 
"За оцінкою, усі зазначені порушення режиму припинення вогню сталися за межами ділянки розведення, але в радіусі 5 км від її краю", - зазначають в ОБСЄ.
 
Загалом у понеділок на Донеччині місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши 55 вибухів - проти близько 140 попередньої доби.
 
У Луганській області спостерігачі виявили більше порушень "тиші" в порівнянні з минулою добою, водночас не зафіксувавши жодного вибуху (попередньої доби - один вибух).
 
Зазначимо, раніше повідомлялося, що місія ОБСЄ не помітила обстріл ділянки розведення в Золотому 26 жовтня.
 

Як повідомляла "УМ", у штабі ООС офіційно підтвердили початок відведення військ на Донбасі біля селища Золоте. Процес розведення військ поблизу Золотого триватиме протягом 3 днів, заявили в штабі.

 

Водночас добровольці, які там перебувають, заявили, що необхідні для цього умови так і не були виконані.