Зеленський проведе екстрену зустріч з керівниками НАБУ і САП

12:32, 28.10.2019
Зеленський проведе екстрену зустріч з керівниками НАБУ і САП

Президент Володимир Зеленський 28 жовтня планує зустрітися з керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким і главою НАБУ Артемом Ситником.

 

Про це повідомляють поінформовані співрозмовники "Української правди"

 

Зустріч пройде 28 жовтня у НАБУ за ініціативи президента. За словами джерела "Української правди" в Офісі президента, на екстреній зустрічі буде весь керівний склад НАБУ і САП. Відзначається, що президент не озвучував теми майбутньої розмови. 

 

Також на зустрічі буде присутній генпрокурор Руслан Рябошапка.

 

Як повідомляла УМ, 11 депутатів "Слуги народу", які входять до комітету з фінансів, податкової та митної політики, підозрюють в отриманні по 30 тисяч доларів за не підтримку в комітеті законопроекту про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості.

 
Суть схеми полягає в діяльності електронних майданчиків, які пов'язують із депутатом Антоном Яценком. Ще при ухваленні бюджету на 2018 рік депутати проголосували за поправку, яка дозволила створити посередників між оцінниками майна та електронною базою Фонду держмайна.
 
 
Посередники не здійснюють оціночної діяльності, вони просто пересилають дані. І за кожну таку операцію отримують по 500 - 1 тисяча 800 гривень.
 

Депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський повідомив, що Офіс президента наполягає на тому, щоб народні депутати від фракції "Слуга народу", які входять до фінансового комітету Верховної Ради, пройшли детектор брехні.

 

У самій "Слузі народу" також розповіли про скандал всередині фракції.

 

Разумков спростував твердження про те, ніби фракція партії "Слуга народу" розвалюється.

 

Водночас САП відкрила кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабаря у розмірі 30 тисяч доларів 11 народними депутатами з парламентського комітету фінансів.

 

Повідомлялося, що згідно з детектором депутат Ольга Василевська-Смаглюк не брала хабарів за голосування, але їх пропонували. 

 

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія також пройшов дослідження на детекторі брехні. За словами поліграфолога, Арахамія під час опитування був спокійнішим ніж його однопартієць Олександр Дубінський. Однак Арахамію зачепило питання про партію "Опозиційна платформа - За життя".

 

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський оприлюднив звіт від поліграфолога з проходження детектора брехні, у якому йдеться, що нардеп правдиво відповів на питання.